Haberler

Amerika Rüyası Suya Düştü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvurular, ABD'de ev alma hayali kuran birçok Türk'ün, bu ülkede gayrimenkul işi yapan bir şahıs tarafından dolandırıldıklarını ortaya çıkardı. 'Dolandırıldık' diyerek savcılığa başvuran Türkler arasında üniversite öğretim üyesinden iş adamına, cerrahtan, gayrimenkul işi yapana kadar değişik meslek grubundan kişiler bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan başvurular üzerine ABD'de gayrimenkul işi yapan Müjdat G. hakkında açılan ve alacak miktarları 250 bin liradan 3 milyon dolar arasında değişen çok sayıda dava dosyası bulunuyor. Suç duyurularından sonuncusu ise 11 Ağustos tarihinde ve İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Dr. İsmail Çelik'e ait. Müjdat G. ve Ayşe I.G. hakkında avukatı Çağrı Çetin aracılığıyla 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'tehdit' suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunan İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Dr. İsmail Çelik, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bundan 3 yıl kadar önce ABD'den yatırım amacıyla ev almak istedik. Araştırmamız sonunda 20 yıldır bu ülkede gayrimenkul işi yapan Müjdat G. ile temasa geçti. Aralık 2012'de Müjdat G.'ye noter kanalı ile vekalet vererek, Florida Eyaleti'nde bir ev almaya karar verdim. Bu şahıs, ödemesini aldığı evin devrini üzerime yaptı. Ancak, evin üzerinden mortgage (uzun vadeli konut kredisi) ipoteği olduğunu daha sonra öğrendim. Krediyi veren banka ve mortgage firması eve giderek kapı kilidini değiştirince bilgi almak için Müjdat G.'yi aradım. Ancak G. tarafından uzun süre oyalandım. Sonunda artık telefonlarıma çıkmamaya başladı."

"ADLİ KONTROL UYGULANSIN"

Dr. Çelik, savcılığa yaptığı suç duyurusunun yanı sıra ev için yaptığı ödemenin iadesi için İstanbul Tüketici Mahkemesi'nde de dava açtı. Tüketici Mahkemesi'nde açılan davaya göre Müjdat G.'ye ev için 49 bin 900 dolar ödendi. Çelik'in evini 2 yıl boyunca kiraya veren Müjdat G.'nin 34 bin 200 dolarlık kira gelirini ise ödemediği iddia edilerek toplam 221 bin 387 lirasının kendisine ödenmesini istedi. Dr. Çelik'in avukatı aracılığıyla savcılığa verilen dilekçede, benzer yöntemlerle Türkiye'den çok sayıda kişinin dolandırdığına dikkat çekilerek, kaçma şüphesi bulunan bu kişiler hakkında sulh ceza hakimliği tarafından 'adli kontrol' şartının uygulanması da istendi.

'SÜLÜN OSMAN'I ANDIRIYOR

Türkiye'de ve Amerika'da açılmış olan bazı davalarda hüküm giydiği anlaşılan Müjdat G.'nin yaptığı iddia edilen işler, 'Sülün Osman' olarak tanınan Osman Ziya Sülün'ün yaptıklarını hatırlatıyor. Öyle ki bu durumda olan sadece Dr. İsmail Çelik değil. Türkiye'nin yanı sıra G. hakkında ABD'de açılan çok sayıda dava da bulunuyor.

Bu ülkede Müjdat G. aleyhine açtığı davayı kazandığını belirten Mirza Adıyaman isimli iş adamı, davayı kazanmasına rağmen mahkemenin ödenmesini hükmettiği 560 bin dolar parasını hala alamadığını söyledi. Adıyaman, kaptırdığı parasını alma konusunda umudunu yitirmeye başladığını da kaydetti.

SIRADAKİ DİĞER ALACAKLILAR

Gayrimenkul işi yapan Tamer Çiçekçi, Müjdat G.'den 250 bin liraya yakın alacağı olduğunu ileri sürerken, kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Belhhan Akpınar'ın ise bu şahıstan 225 bin dolar alacağı olduğunu iddia ediyor. Ünlü bir boya firmasının eski sahibi F.U.'nun ise Müjdat G.'den 3 milyon dolarlık alacağı olduğu bildiriliyor.

Tüm bu suçlamaların odağındaki isim Müjdat G. ise, "iddiaların tamamı asılsız" diyerek, suçlamaları reddetti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Amerika Birleşik Devletleri İsmail Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Mujdat guler:

Sayin Cagri Cetin bey bir gazeteci olarak ayni zamanda hukukcu kimliginiz var, 11 agustosta yaptiginiz sikayet dilekcesini savciligin 13 agustosta red ettigini bile bile , takipsizlik verilen bir konuda ustelik ortada hic bir iddia ve belge yokken , 20 agustos tarihinde adiniza bu haberi yaptirmaniz ve yargiyi , savciligi , delilleri ve hak ile hukuku bosa atip, insan onurunu insan haysiyetini ayaklar altina almaniz gozden kacmis, kusura bakma pardon denecek bir durummudur , lutfen biraz insaf

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title