Haberler

Amerika "Esad'a Dokunmayın" İmzası Alıyor

Güncelleme:

ABD'nin önderlik edeceği, Suriyeli muhalifleri silahlandırıp askeri eğitim verecek program tam olarak başlayamadan sorunlar baş gösterdi.

ABD merkezli Daily Beast haber sitesinden Michael Weiss imzalı habere göre, eğitime katılacak muhaliflerden Suriye rejimine karşı savaşmayacaklarına dair yazılı garanti isteniyor.

Amerikan silahlarını ve askeri eğitimini kabul etmeye hazır isyancı gruplardan Devrim Komuta Konseyi'nin kurucularından Mustafa Secari, Weiss'e konuştu. CIA'in onayından geçen Secari, kendisiyle birlikte Halep'te savaşan 1000 adamının eğit-donat programından çekildiğini öne sürdü.

"DEVRİME İHANET EDEMEYİZ"

Secari, edinecekleri askeri eğitim ve silahları Beşar Esad rejimiyle destekçileri Lübnan merkezli Hizbullah'a karşı kullanmayacaklarına dair bir belge imzalamalarının istendiğini anlattı. Secari'ye göre Washington yönetimi 'sadece ve sadece IŞİD'e karşı savaşmalarında' ısrar ediyor.

Secari "Bir form imzalamamız gerektiğini ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir irtibat görevlisi sözlü olarak belirtti. Bize 'Kongre'den bu program için parayı sadece IŞİD'e karşı savaşılması için aldık' dedi. Bu sebep bana inandırıcı gelmedi. Bu yüzden hayır dedik" ifadelerini kullandı. Secari adamlarının 'devrime ihanet ederek koalisyonun paralı askerlerine dönüşmeyi reddettiğini' söyledi.

ABD CEVAP VERMİYOR

El Ez Cephesi'nin lideri Secari ABD'yle açıkça ittifak yaparak El Kaide, rejim, İran ve Hizbullah tarafından hedef tahtasına oturtulacacağını savundu. El Ez Cephesi, El Nusra liderliğindeki Fetih Ordusu'ndan kopmuştu. Daily Beast bu durumda 'ABD'nin IŞİD'e karşı savaş planının çökme riskiyle' karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Michael Weiss Suriye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

MUHAMMED ALİ:

ESAD DÜNYA LİDERİ ÇETELERE YOBAZLARA TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI SAVAŞ VERİYOR ALLAH YAR VE YARDIMCISI OLSUN.

16
28
yanıtYanıtla
hedef 2023:

orada esed gibi bi zalim dururken onu bırakıp işid ile savaşmak gaflettir. .

21
14
yanıtYanıtla
cobanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Eyy amarikan yalakalari erdogan haklimiymis eyy watan hainleri

13
16
yanıtYanıtla
3 HİLALmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Rte yi seviyoruz

11
17
yanıtYanıtla
Türkiyeli Mobil-IOS:

Erdoğan varken orta Doğu'ya kesinlikle baris gelmez!! Erdoğan orta dogu bob projesinin Başkanı'dır !!!

18
8
yanıtYanıtla
ali osman:

IŞIDE TIRLARLA SİLAH GÖNDERENLER VARMI Kİ ??? VAR MI ACABAAA ???

7
18
yanıtYanıtla
huseyin:

Selamlar. . Malesef. . bu oyunda Amerika, Israil, Turkiye(Erdogan), Arabistan. Dortlu Amerika tabiki oyun oynuyor ve kendi cikirlarincada haklilar. Erdogan Ne kadar israil karsiti gorulsede ortak amaclari var. Amac. . Iran ve baska Siyi ulkelerin gucten azalmasi . . Neden? Cunku Israil ve Arabistan Irani bir tehdit olarak goruyor. Amerikada , Arabistana ihtiyaci var cunku petrol fiyatlarini kontrol eden devletlerden biri. Bunuda Rusyaya karsi kullaniyor. Son bir senedir petrol fiyatlarinin inme sebebi . . Beliki biraz fazla anlattigim . Suriyede, Irakta, Yemende ve baska ulkelerde bir ikilim cikartip halki bir birine dusuruluor. . Ak parti hukumeti buna her yonden destek veriyor bu silahta icinde. Bunu Amerika nin izni ile yapiyor. Isid I kuran. . Amerika, Turkiye, Arab emirates. Ve ilerdeki amac. . ilk once suriye, yemen ve sonra Irani dagitmak. . Rusya buna karsi cikmasaydi coktan yapilacakti bu. . Ak parti turk Halki uzerinde kotu oyun oynuyor.

17
5
yanıtYanıtla
tolga:

ABD varsa dünyada baris olmaz .

15
6
yanıtYanıtla
Destan:

türkiyedeki hükümette her olayda olduğu gibi sazan gibi atlama geleneğini sürdürüyor. Esad allahın izni ile tüm teröristlere karşı başarılı olacak.

10
10
yanıtYanıtla
abd ikili oynuyor iştemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Amacı şii sunni çatışması yaratmak.aynısını ırak savaşında yaptı.saddamı devirdi şiileri başa getirdi.şiileri pohpohladı ve sunnilere bilerek baskı uygulattı.bundan bıkan sunni halkada ışidi kurdurdu gidin şiilere karşı savaşın onlar size zulüm yapıyor diye pohpohladı.suriyedede muhalifleri pohpohladı esada karşı savaşın yanınızda olacaz dedi ardından kısa bi zaman geçmeden muhalifleri sattı.esadında sivil vatandaşları gerekirse öldürecegini biliyordu.bu senaryo yeni degil Her şey yıllar öncesinden abddeki mason ve neoconlar tarafından planlanmıştı.ortadoğudaki devletleri parçalayıp küçük devletçikler yapmak istiyorlardı.çünkü bu şekilde israilin güvenligi tehlikeye giriyor.küçük devletler israile ve batıya karşılık veremez.abdli neoconlar yıllar önce ortadoğuda sınır degişikligi ve küçük devletçiklerin olması gerektigini söylüyorlardı ama nasıl yapacaklarını bilmiyorlardı.ırak işgali ile bu olmadı ve burdan ders çıkardılar.öyleyse iç savaş çıkaralım, radikalizmi yükseltelim diye düşündüler ve başarılıda oldular.muhaliflere silah veren abd yarın o bürgün pkkyada açık bi şekilde silah verecek.zira türkiyeninde bu projede bölünmesi gerekiyor.tayyipte abdnin oyununa geldi.şu anda türkiyedede abd ve batı ajanları bir yandan sol grupları bi yandan islami grupları radikalize etmeye çalışıyor.gezi olayları ve gülen cemati bu yüzden kışkırtıldı.gezi olaylarında alman ve ingiliz ajanları büyük görev aldılar.gülen olayındada abdedeki yahudi lobileri etkiliydi.

19
1
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title