Haberler

3 Genç Kız, IŞİD'e Katılmak İstedikleri Gerekçesiyle Gözaltına Alındı

Güncelleme:

17 Ekimden beri kayıp olan Somali ve Sudan asıllı Amerikan vatandaşı 3 genç kız, FBI tarafından IŞİD'e katılmak istedikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

17 EKİM'den beri kayıp olan Somali ve Sudan asıllı Amerikan vatandaşı üç lise öğrencisi, FBI tarafından IŞİD'e katılmak istedikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

ABC televizyonunun haberine göre Kolorado'nun Denver eyaletinden yola çıkıp Almanya üzerinden rotalarını Suriye'ye yönelten ve isimleri açıklanmayan 15, 16 ve 17 yaşlarındaki üç lise öğrencisi, Almanya'nın Frankfurt havalimanında yakalandı ve Amerika'ya geri getirildi. FBI yetkilileri kızların kimlikleri konusunda bilgi vermedi.

Kolorado'daki yetkililerin açıklamasına göre, Kolorado polis departmanına 3 genç kızın kayıp olduğu bilgisi geldi. Fakat aileler kızlarının okyanus ötesi bir yolculuk yaparak IŞİD'e katılmak istediklerinden habersizdi. IŞİD'in militan yetiştirmek için daha çok genç yaşlardaki kişileri seçtiği ve daha önce de bu tür vakaların olduğu ve çoğunun yetkililer tarafından ülkelerine geri getirildiği biliniyor. - N

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Colorado Somali Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title