Haberler

Amerika'da Taksi Şoförüydü, Türkiye'de Banka Genel Müdürü Oldu!

Güncelleme:

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, bir dönem ABD'deki en yoksul taksi şoförlerinden biri olduğunu söyledi.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici'nin ilginç bir yaşam öyküsü var.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, bir dönem ABD'deki en yoksul taksi şoförlerinden biri olduğunu belirterek, girişimciliğin insanı önemli noktalara taşıdığını söyledi.

Vatan'ın haberine göre, Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, hayatından örnek vererek finansal okuryazarlık konusunun ve girişimciliğin önemini anlattı. Leblebici, kendisinin bir dönem Amerika'daki en yoksul taksi şoförlerinden biri olduğunu belirterek, girişimciliğin insanı önemli noktalara taşıdığını söyledi.

FİNANSAL OKURYAZARLIK ÖNEMLİ

Leblebici, TEB ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) iş birliğiyle düzenlenen "Finansal Okuryazarlık ve Erişim Zirvesi"nde, finansal okuryazarlık konusunun önemli olduğunu ve bu konuyu banka olarak gündeme taşımak istediklerini söyledi. Leblebici, şöyle devam etti:

"Eğer finansal ekosistemi doğru taşlarla oluşturabilirsek, Türkiye bulunduğu konumdan çok daha ileri gidebilir. Eğer biz eğitimi ve finansal okuryazarlığı yayamazsak, 2008 krizinde de gördüğümüz gibi ekosistemi doğru oluşturmamış oluyoruz. Bütün şubelerimizi eğitim merkezlerine dönüştürdük. Şu ana kadar 140 bin insana bu konuda eğitim verdik ve vermeye de devam ediyoruz. MEB ve UNICEF ile içimize sindirerek hayata geçirdiğimiz bir projemiz var. Sanat yoluyla sosyal ve finansal eğitim projesiyle finansal eğitimin, tasarrufun ne olduğu ve nasıl artırılacağına ilişkin bilgilerin hepsini vereceğiz."

MEMUR OL BASKISI BİTTİ

Operation HOPE'un kurucusu ve ABD Başkanı Barack Obama'nın finansal okuryazarlık danışmanlarından John Hope Bryantv da, Türkiye'nin, 2023 hedeflerine ulaşmak için girişimcilikten başka çaresi olmadığını kaydetti. Dünya genelinde ailelerin çocuklarına "memur ol" baskısı yapmayı bıraktığını aktaran Bryantv, Apple ve Google gibi dev firmalar çıkarmak için genç girişimcilere fırsat verilmesi çağrısında bulundu. Bryantv, şunları kaydetti: "Ülkenizin geleceği her hafta para harcadığınız yerlerde. Geçen hafta gittiğiniz kafelerde, kuaförlerde, restoranlarda. Yarın gideceğiniz küçük ve orta ölçekli mağazalarda, KOBİ'lerde... İlla Google'ı kurmanıza gerek yok. Faturalarınızı ödeyebilecek kadar, hayatınızı sürdürecek kadar geliriniz olmalı."

9 METELİKSİZLE GEZERSENİZ 10'UNCUSU SİZ OLURSUNUZ

Finansal okuryazarlığın her toplum için hayati önem taşıdığını anlatan Bryantv, 16. Amerika Başkanı Abraham Lincoln'un iç savaşın hemen ardından özgürlüğüne kavuşan kölelere finansal okuryazarlık eğitimi verdiğini hatırlattı. İş dünyasında büyümek için başarılı insanlarla vakit geçirmenin faydalı olacağını vurgulayan Bryantv, "Eğer 9 meteliksizle gezerseniz 10. meteliksiz olursunuz. En tehlikeli insan umudu olmayandır. Umudunuz yoksa neden bir fırsat göresiniz ki" diye konuştu.

KURUŞLARLA 1.5 MİLYON ASGARİ ÜCRET ÖDENİR

FODER Başkanı Özlem Denizmen ise finansal okuryazarlığın arttığı ülkelerde tasarruf oranlarının da yükseldiğini kaydetti. Tasarruf oranının Çin'de yüzde 50, Hindistan'da yüzde 38, Türkiye'de ise yüzde 12.5 olduğunu belirten Denizmen, bunun değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Denizmen, tasarruf yapmada insanları motive eden unsurun geleceğe karşı güven ve çocuklar olduğunun altını çizdi. Tasarrufun artmasında kuruşun önemine de dikkati çeken Denizmen, ceplerdeki bütün madeni paralar toplandığında bugün 1 milyon 537 bin asgari ücretlinin bir aylık maaşının ödenebildiğini kaydetti. Denizmen, Milli Eğitim müfredatına finansal okuryazarlık konusunun girmesini istediklerini kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Türk Ekonomi Bankası Ümit Leblebici Türkiye Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500

Yorumlar (19)

melih:

emmi yorarlar seni de yıpratırlar, biz de umutsuz doğmadık amma öğrettiler, zorla, döverek, işsiz parasız bırakarak, devlet kurumlarında aşağılanarak. . .

22
2
yanıtYanıtla
trolistan:

He ya haklısınız tasarrufuda asgari ücretli yapsın, taşeron işçi yapsın yada ay sonunu zor getiren memur yapsın ülke onlar yüzünden batıyor cari açık onların yüzünden. . . Bir hain ilan edilmeyen onlar kaldı. . .

20
0
yanıtYanıtla
asdf:

yav he

11
0
yanıtYanıtla
gariban:

biraz yalakaci olursan taksili sorulmaz ayni recep erdoangibi adam imamihatip mezunu turkuyeyi yonetiyor iste ulkenin ahlkinin ne kadar tahsil durumunu siz karar verin

3
3
yanıtYanıtla
YA RABBİLALEMİN:

AMERİKANIN ZAMANINDA BİŞEYİYSEN YERİN HAZIR OLUR TÜRKİYEDE. SÖMÜRGE DÜZENİ KÜRESEL OYUNLAR VE ATATÜRKÜN İSLAMIN CUMHURİYETİN DURUMA GÖRE KULLANILARAK ANLAŞMALI SATIILIK UŞAKLARI TÜRKİYEDE BİYERLERE GETİRİP ORTADOĞUDA KAN KATLİAM TÜRKİYEDE BÖLÜNME VE TÜRKİYEDE BORSADA SOYGUN TEZGAHINI KURUYORLAR. MEDYADA YİĞİT BULUT GİBİLERDE VATANSEVER MİLLİ VATAN EVLADI GÖRÜNTÜSÜ İLE İŞİ GÖTÜRÜYOR MİLLETİ UYUTUYOR. ERDOĞAN ZATEN BAŞUYUTUCU LAF EBESİ HATİP. TÜRK MİLLETİ DİYE BİR MİLLET KALMAYACAK HABERİNİZ OLSUN. TÜRKİYEDE YANAŞMA OLACAKSINIZ GELECEK 20 YIL İÇİNDE

4
0
yanıtYanıtla
AVŞAR OĞLU:

TEMEL GİBİ. OTOBÜS SOFÖRÜ FALA OLSAYDI KİM BİLİR NE OLURDU. . .

1
0
yanıtYanıtla
KARA:

ADAM GİDİŞATIMIZ İYİ DEĞİL DEMİŞ. . BİRİKİM DÜŞÜNCESİ TEMEL İHTİYAÇLARDAN ARTANLA NİYET OLUŞUR. OLMADIĞINA GÖRE BİRİKTİREMEYİZ YANİ AŞI TUTMAZ. .

0
0
yanıtYanıtla
Adınız YazınTURGAY KOPMAZ:

HAYIRLISI OLSUN AMİN

0
0
yanıtYanıtla
EU:

Fakir Arkadaşlara ölüm bundan sonra böyle demek ki. .

0
0
yanıtYanıtla
ankara bölgeye dikkat:

Dışbank ve fortisten emanet, tecrübeli deneyimli, ödüllü ve lisanslı bankacılar bu nedenlemi taksi şöförü gibi; şube şube dolaştırılıp, dikiş tutturmaları engelleniyor, müşteri ağı dağıtılıp, performansları düşürülüyor.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title