Haberler

Ameliyatla cinsiyet değiştirdiler -

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, bir kadın ile erkek, ameliyatla cinsiyet değiştirdiler.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, bir kadın ile erkek, ameliyatla cinsiyet değiştirdiler.

BEÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eksal Kargı, düzenlediği basın toplantısında, söz konusu ameliyatların oldukça detaylı ve zor operasyonlar olduğunu belirtti.

Ameliyatların gerçekleşmesi için hastane, komisyon raporları ve mahkeme kararı gerektiğine dikkati çeken Kargı, erkekten kadına cinsiyet değiştirme ameliyatının, hastayı daha az yorduğunu anlattı.

Yard. Doç. Dr. Tahsin Görgülü ise Batı Karadeniz Bölgesi'nde ilk defa merkezlerinde cinsiyet değiştirme ameliyatı yapıldığını ifade ederek, hastaların sağlık durumunun iyi olduğunu ve 1-2 hafta içerisinde taburcu edileceklerini kaydetti.

- "Kendimi kadın olarak hissediyorum"

Cinsiyet değiştirerek kadın olan R.Ç de 28 yaşına kadar kendisini kadın olarak hissettiğini dile getirerek, cinsiyet değiştirme konusundaki kararına ailesinin de destek verdiğini ifade etti.

Ameliyat olmak için yaklaşık 5-6 yıldır beklediğini anlatan R.Ç, "Psikolojik desteğin yanı sıra mahkeme süreci geçirdim. Kendimi kadın olarak hissetmem doğuştan gelen bir şey" dedi.

- "Ailemden destek almadım"

Ameliyatla erkek olan S.G. (30), kendisini çocukluktan beri erkek olarak hissettiğini belirtti.

"Ameliyat için ailemden destek almadım" diyen S.G, "Bulunduğum ortam malumdur. İnsanların tepkisi belli. Benim için süreç zor oldu. İnsanların tepkisi bana karşı çok fazlaydı. Kimse sen 'insansın' demiyor. Hep ters bakış açıları var. Bulunduğunuz ortam küçük bir yerse tepki doğuyor" ifadesini kullandı.

S.G, ameliyat olmaya 5 yıl önce karar verdiğini, yaklaşık 3 yıl psikiyatri servisinde tedavi gördüğünü vurgulayarak, cinsiyet değiştirmeyle ilgili mahkeme kararı aldığını söyledi.

Cinsiyet değiştirmek için her riski göze aldığını vurgulayan S.G, şöyle konuştu:

"Ameliyattan sonra hayatım değişecek. İlk önce iş bulacağım. Bulunduğum ortamdan uzaklaşmayı ve şehir değiştirmeyi düşünüyorum. Yeni bir hayata başlamayı arzuluyorum. Bir erkeğin yapmak istediği gibi iş, evlilik ve yuvayı kurmak istiyorum. Bu şekilde hayatımı sürdürmek. Benim gibi ameliyat olmak isteyenler cesareti elden bırakmasınlar. Sabır ve azimle her şey oluyor. İntihara da kalkıştım ama yine de istediğimin peşinden gittim."

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Bölgesi Kargı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title