Haberler

"Ameliyat Korkusu" Öldürüyordu

Metin Bolat - Konya'da ameliyattan korktuğu için 30 yıl boyunca hastaneye gitmeyen hastadan, göğüs kafesi içine doğru yerleşmiş ve büyüklüğü 20 santimetreye ulaşan zehirli guatr alındı.

Metin Bolat - Konya'da ameliyattan korktuğu için 30 yıl boyunca hastaneye gitmeyen hastadan, göğüs kafesi içine doğru yerleşmiş ve büyüklüğü 20 santimetreye ulaşan zehirli guatr alındı.

Osman Gencer'de (76), 30 yıl önce gittiği hastanede nohut büyüklüğünde guatr tespit edildi. Gencer'e, ameliyat tavsiyesinde bulunuldu.

Bunun üzerine Gencer, ameliyat için gittiği iki hastaneden de korkusu nedeniyle ayrıldı. Rahatsızlığı her geçen gün daha da artan ve 30 yıl boyunca korkusu nedeniyle ameliyat olmayan Gencer, solunum sıkıntısı çekmeye başlayınca Konya Medicana Hastanesi'ne başvurdu.

Hayati riski bulunduğu için hemen yatışı yapılan Gencer'in guatrının büyüdüğü tespit edildi.

Önce toksik guatrın tedavisi yapıldıktan sonra, Gencer'in 20 santimetreye ulaşan guatrı alındı.

-Guatr organlara da zarar vermiş-

Hastanenin genel cerrahi uzmanlarından Prof. Dr. Faruk Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaları Osman Gencer'in kendilerine solunum sıkıntısı şikayetiyle başvurduğunu söyledi.

Ameliyat olmaktan korktuğu için hastanelerden 30 yıl boyunca kaçan hastanın guatrının 20 santimetreye ulaştığının tespit edildiğini belirten Aksoy, günden güne büyüyen guatrın hastanın nefes alışını ve uyku düzenini bozduğunu, yatarak uyumasını etkiler hale geldiğini aktardı.

Aksoy, bu büyüklükte guatrın hemen alınması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hastada çok büyük hayati risk oluşmuştu. Soluk borusuna, akciğerlere ve başa giden damarlar üzerine büyük baskı vardı. Büyüyen guatr, soluk borusunu sıkıştırarak ve göğüs kafesi içine doğru büyüyerek hastanın soluk almasını güçleştirmiş. Ayrıca guatr zehirli hale gelmişti. Önce ilaç tedavisiyle zehirli guatr tedavi edildi. Sonra ameliyatı gerçekleştirdik. Göğüs kafesini açmadan boyundan tiroit bezini çıkartabildik. Ayrıca çeşitli rahatsızlıklar da ortaya çıkmıştı. Bu dönemde aynı zamanda tiroidin fazla çalışmasıyla guatr, başta kalp olmak üzere çeşitli organlara da zarar vermiş. Ayrıca bu tür guatrlar nadir de olsa kansere dönüşebiliyor."

Bugüne kadar ameliyat korkusu nedeniyle hastanelerden kaçan Osman Gencer ise ameliyat sonrası kendisini çok iyi hissettiğini ifade etti.

Gencer, herkese hastalığının tedavisini zamanında yaptırması tavsiyesinde bulundu.

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Faruk Aksoy Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title