Haberler

Amed Sportif - Fenerbahçe Maçının Ardından-2

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat: Kazanmamız gereken bir maçtıAmed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Bayık: 10 kişi kaldığımız maçta iyi sonuçUslu'dan Cüneyt Çakır'a sert eleştiri: "Bu malum hakem bu hatayı hep yapıyor"Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Amed Sportif ile 1-1...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat: Kazanmamız gereken bir maçtı

Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Bayık: 10 kişi kaldığımız maçta iyi sonuç

Uslu'dan Cüneyt Çakır'a sert eleştiri: "Bu malum hakem bu hatayı hep yapıyor"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Amed Sportif ile 1-1 berabere kaldıkları karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, kazanmaları gereken bir maçı berabere bitirdiklerini ifade ederek, "Normalde kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. Çünkü bu rakibimizi yenebilecek kabiliyetimiz vardı. Ama rakibimiz çok mücadele etti, çok iyi iş çıkardı. Bizim işimizi zorlaştırmak için çabaladılar. Muhtemelen bizim takımımızın bazı oyuncuları, bu maçın sadece bir hazırlık maçı olduğunu düşündü. 1-1 adil bir sonuç oldu. Şampiyonluk yarışında kalabilmek için 6 puanı almak zorundayız, ama benim merak ettiğim şu; bu tarz maçlarda diğer oyunculara şans veriyoruz. Onlardan beklentilerimi görmeyi umuyorum ama yapmıyorlar. Nasıl devam etmemiz konusunda düşünmeliyiz. Genç oyuncularımızın oynama şeklinden mutluydum, ama bazı oyuncularımızı bugün görmedim. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz, ama neyin mümkün olmadığını da tespit etmemiz lazım" dedi.

Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Bayık: 10 kişi kaldığımız maçta iyi sonuç

Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Recep Bayık da, ligde oynadıkları 3 maçta da kötü sonuç aldıklarını ifade ederek, "Ligde son 3 maçta kötü giden sonuçlarımız vardı. Bu travmayla maça çıktık. Fenerbahçe, ligimizin en renkli takımlarından biri. 3 kulvarda oynuyor. Bu maç için bizim de kendimize göre amaçlarımız vardı. Bu maç, önümüzdeki ilk maç olduğu için çok önemliydi. Arkadaşlarımız sahada çok iyi bir mücadele örneği verdiler. Maçın başından sonuna kadar hem Fenerbahçe, hem de biz pozisyonlar bulduk. İsteğimiz sonuçlardan yararlanamadık. Maçın sonlarına doğru 10 kişi kalmamıza rağmen takımımız yine gol aradı. Fenerbahçe'yi de kutluyorum. Önümüzdeki hafta Kahramanmaraş maçını kazanmaktan başka hiçbir düşüncemiz yok. Takımım o maçtan 3 puan alacak güçte. Takımıma inanıyorum. Yönetim kurulumuz da 28 Aralık'ta kongre kararı aldı. Ben şu an bu takımın geçici teknik direktörüyüm. Görevim bitene kadar takımın başarısı için elimden gelen her şeyi yapacağım. Biz bugün sahaya iyi bir futbol yansıttık. Bu futbolu lige de yansıtıp, ligin son maçını oynayacağız" diye konuştu.

USLU'DAN CÜNEYT ÇAKIR'A SERT ELEŞTİRİ: "BU MALUM HAKEM BU HATAYI HEP YAPIYOR"

Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, yaptığı kısa konuşmadan sonra Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Antalyaspor maçında verdiği kararlarla tartışma yaratan Cüneyt Çakır hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, "Son haftalardaki olaylar (hakem) ile ilgili konuşmadık. 5. haftada bazı hakemler, bir takım lehinde hata yapıyor demiştim, 15'inci haftaya geldik, o takım lehinde hakem hataları devam ediyor. Türkiye'de eski hakemler de dahil olmak üzere herkes bunun gol olduğunu söylüyorsa, yabancılar gol diyorsa, bunu kabul etmiyoruz. Bu malum hakem bu hatayı hep yapıyor. Cüneyt Çakır'ın aynaya bakıp kendine cevap vermesi lazım, acaba 'neden' diye. FIFA da söylüyor zaten, 'Cüneyt Çakır Avrupa'da iyi ama sizin maçları iyi yönetmiyor' diye söylüyor. Bunu da söyleyeyim. Antalya maçında yan hakem uyarıyor, bayrak sallıyor ama vermiyor. Çok acılı günler geçiriyoruz diye susuyoruz. Sosyal medyadan bizlere de tepki geliyor ama biz sırası gelince konuşacağız. Yıldırım Demirören görmüyor mu? 10 bin tane konuşma yazılıyor görmüyorlar mı? Ceza vermesini biliyorlar. Gözleri yok mu görmüyorlar mı? Kulakları yok mu, duymuyorlar mı? Biz bu ligdeyiz yani. Başkanın söylediği herhangi bir takımda, dünyanın neresinde olursa olsun bir federasyon başkanı kulüpten alacaklı olursa ne olur? Yeni parayla 100 milyon gibi bir rakam alacaklı durumda. Bir kere bunun çözmeleri lazım. Bunların susturulması lazım, her gün gazeteler yazıyor. Bunları halletmek lazım. Biraz etik davranmak lazım. Biz sustukça bizim yerimize siz konuşuyorsunuz. Sow'un golünde hamle başlamıştır ve top gitmiştir. Top gitmeden kafasını uzatsa eyvallah ama görüyoruz neler olduğunu. Hocamız ne söylediyse o dur. Çok Avrupai bir açıklama yaptı ve medya yine yanlış anladı; 'Çakır yenilmedi ama biz yenildik' dedi. 'Benim takımım kötü oynar, iyi oynar ama sen golü veya penaltıyı vereceksin, senin işin bu' diyor. Hocamız bunları medeni şekilde dile getiriyor ve biz bu yüzden hocamızın açıklamalarını yeterli buluyoruz. Quaresma'nın pozisyonu sarı değil kırmızı kart olmalıydı. Biz bu filmi çok gördük. Antep'te orta sahada kırmızı kartla oyuncu atan hakemi 2 hafta sonra bizim maçımıza verdiler. O yüzden bize yine verirler yani. Biz atamalara karışmıyoruz. İnsanlar adaletli davranmalı. Bugün penaltı verildi, bir tane daha verilebilirdi. Amed Sportif için de verilebilirdi ama üst üste aynı takımın lehine diğer takımların aleyhine olunca hatalar bunu söylüyoruz.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun sözlerinin hatırlatılması üzerine Uslu, "MHK Başkanı, 'Ben x kişiyle konuştum, bu kurallara uygun' diyemez. Fenerbahçeliler hiçbir zaman hiçbir şeyden çekinmez" şeklinde karşılık verdi.

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARLA ÇEKMEK İÇİN SİİRT'TEN GELDİLER

Bu arada maç sonunda Siirt'ten gelen Siirt Bayan Futbol Takımı'nın 4 sporcusu, Fenerbahçeli futbolcular ile hatıra fotoğrafı çekti. Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, futbolcu kızların Siirt'ten geldiğini ve sarı laciverli futbolcularla fotoğraf çektirmeleri konusunda kendisinden yardım istediklerini söyledi. Siirt Bayan Futbol Takımı'nın 4 sporcusu, Emenike, Ozan ve Aatif Chahechouhe ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacetin Aslan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Amed Sporftif Faaliyetler Kulübü Başkanı Nurullah Edemen ve yöneticiler maçtan sonra samimi bir şekilde sohbet ederek maçı değerlendirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dick Advocaat Cüneyt Çakır Mahmut Uslu Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title