Haberler

Amed Çocuk Meclisi: 23 Nisan'ı Tanımıyoruz

Güncelleme:

Amed Çocuk Meclisi, Belediye Başkanlarının katılıp kutladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tanımadıklarını bildirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüten Çocuk Şube Müdürlüğü eğitmenler Erdal Tekdemir ve Ebru Ersan'ın girişimiyle oluşturulan Çocuk Meclisi Sümer Park Ortak Yaşam Alanında toplandı.

Amed Çocuk Meclisi eş başkanlar Evin Kurşun ve Arjen Altun başkanlığında yapılan toplantıya 25 üye katıldı. Çocuk Meclisi'nde Toplumsal Şiddet, İşkence ve Tecavüz, Çocuk Cezaevi, Çocuk İşçiliği, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü, Demokrasi ve İnsan Hakları gündem maddeleri tartışıldı.

23 NİSAN YERİNE 1 HAZİRAN ÇOCUK BAYRAMI OLARAK KUTLANACAK

Çocuk Meclisi Eşbaşkanı Arjen Altun'un Türkiye'de 1989 yılından itibaren katledilen çocukların sayısını okumasının ardından, meclis üyeleri çocuk katliamları hakkında görüş bildirdi. Meclis üyeleri "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını" yaşanan çocuk katliamları dolayısıyla tanımayacaklarını, 1 Haziran Dünya Çocuk Bayramını anlamlı bulup, bugünü Çocuk Bayramı olarak kutlamayı kararlaştırdı. Gündem maddelerinin tartışılmasının ardından Çocuk Meclisi adına sonuç bildirgesini okuyan Narin Sevim gündeme aldıkları toplumsal şiddet, çocuk cezaevi, tecavüz, çocuk çalıştırılması, demokrasi ve insan haklarını tartıştıklarını belirterek, "Bu tartışma sonucunda 23 Nisan Çocuk bayramı biz çocuklar için anlam taşımadığını gördük" dedi.

ÇOCUKLAR HAZIRLIĞA BAŞLADI

Çocuk katliamlarına da vurgu yapan Sevim şunlara dikkat çekti: "Hepimiz biliyoruz ki polis kurşunuyla, gazıyla, baba ve anne şiddeti, uyuşturucu, esrar, alkol, tecavüz olayları çevremizde yoğun olarak yaşanmaktadır. Bu tarz olaylara sesiz kalanlar, taş atan çocuklara ağır cezalar verebilmektedir."

Bölgede yaşayan çocukların karşılaştığı olumsuzlukları gazete ve televizyonlardan takip ettiklerini ve ayrıca bu tarz vakalarla sokaklarda karşılaştıklarını dile getiren Sevim, bu tür olayların son bulması adına çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Berkinler, Ceylanlar, Uğurlar ve Murat İzollar'ı ve katledilen yüzlerce çocuk arkadaşlarını unutmayacaklarının sözünü veren Sevim, "Bütün çocuklar dünya çocuklarıdır. Bundan dolayı bizler çocuk bayramı olarak 23 Nisan'ı değil 1 Haziran'ı Çocuk Bayramı olarak kabul ediyor ve hazırlıklarına bugünden itibaren başladığımızı ifade ediyoruz."

Mecliste yapılan konuşmalar ve alınan kararların ardından çocuklar boyama ve afişleme etkinliğine katıldı. Boyama ve afişleme etkinliğinde çocukların, çocuk cezaevlerinin kapatılması, çocuk hakları ve çocuk katliamlarının son bulması için duvarlara slogan ve resim çizdi.

BAŞKAN ANLI KATILIP KUTLAMIŞTI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesindeki Amed Çocuk Meclisi 'Tanımıyoruz' dedikleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Diyarbakır'daki etkinliklerini Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Anlı da katılarak çocukların bayramını kutlamıştı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dünya Çocuk Günü 23 Nisan Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title