Haberler

Amd, Lg ve Vizio Cihazlarının Satışının Satışını Engelleyebilir!

AMD, LG ve Vizio'nun Grafik Patentlerini ihlal ettiğini açıkladı.

AMD, LG ve Vizio'nun Grafik Patentlerini ihlal ettiğini açıkladı.

ITC, AMD'nin patentleri ihlal ettiği söylenen cihazları araştırmayı kabul etti.

AMD, Grafik  donanımından oldukça büyük bir paya sahip ve sadece PC'lere değil PS4 ve XBox One'a da güç katıyor. Elindeki patentlere sahip çıkmak isteyen şirket ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu grafik patentlerini ihlala ettiği gerekçesiyle LG, MediaTek, Sigma Design ve Vizio şirketlerini şikayet etmişti. Komisyon söz konusu ihlalleri araştırmayı kabul etti.

Patent ihlalleri her zaman somut ürün üreticileri için ciddi sıkıntılar doğurmuştur. Özellikle AMD ve Intel gibi işlemci pazarına hükmedenlerin üreticileri zor durumda bırakacak adımlar attıklarına hep şahit oluyoruz. Yada rekabet ettikleri şirketin patentlerini cezayı ödemeyi göze alarak kullanan şirketlerde geçmişte olmadı değil. Söz konusu iddiaların araştırılması belli bir süreç ve zaman gerektiriyor.

LG ve Vizio Cihazlarının Satışını Engelleyebilir.

İddiaya göre,söz konusu markaların cihazlarındaki (telefonlar, mobil CPU'lar ve TV'ler dahil) görsel işleme süreçlerinde, İşlemci üreticisi şirketin Birleşik grafik gölgeleyiciler ve Paralel Grafik Boru Hatları konsepti üzerine kurulu.

AMD Grafik Patent ihlali yapılan ürünlerin satışının durdurulmasını talep ediyor.

ITC bu tip şikayetleri oldukça hızlı sonuçlandırmıyor. En az 15 ay gibi bir süre sonunda iddialar sonuçlanıyor. Hal böyle olunca patent ihlali yaptığı öne sürülen bir çok cihaz zaten satışa çıkmış oluyor.

Reuters

USITC

AnandTech

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title