Haberler

Amcasının Evde Sakladığı 6 Kilo Altın ile 30 Bin Euro'yu Çaldı

İzmit'te arkadaşıyla birlikte amcasının evine girip sakladığını bildiği 6 kilo külçe altın ile 30 bin Euro parasını çalan 28 yaşındaki M.A., polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

İzmit'te arkadaşıyla birlikte amcasının evine girip sakladığını bildiği 6 kilo külçe altın ile 30 bin Euro parasını çalan 28 yaşındaki M.A., polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. M.A., "Ekonomik sıkıntı içindeydim. Amcamın da böyle bir birikimi olduğunu biliyordum. Şeytana uyup çaldım" dedi.

Hacı Hasan Mahallesi Yukarı Pazar Caddesi'nde oturan emekli mühendis 61 yaşındaki İ.A.'yı telefonla arayan ve kendisini 'polis' olarak tanıtan bir kişi, "Adli bir konu var. karakola kadar gelmeniz gerekiyor" dedi. Polis tarafından çağrıldığını düşünen İ.A. hemen karakola gitti. Ancak buradaki polislerden çağrılmadığını öğrenen İ.A., evine döndü. Eve geldiğinde dairesinin dağınık olduğunu gören İ.A., evinde sakladığı 6 kilo külçe altın ile yaklaşık 30 bin Euro parasının çalındığını fark etti. Tüm birikimlerinin çalınmasıyla şoke olan İ.A., tekrar aynı karakola giderek şikayette bulundu.

Hırsızlık olayını araştırmaya başlayan polis ekipleri İ.A.'nın yeğeni A.A.'nın olay günü çevrede görüldüğünü belirleyince onun peşine düştü. Polis önce M.A.'nın kardeşi İ.A.'ya ulaştı. İ.A. verdiği ifadesinde, ağabeyi M.A.'nın  otomobilinde altına benzer birşey gördüğünü söylemesi üzerine polis kısa sürede M.A.'yı yakaladı. Otomobilde yapılan aramada çalınan altın ve paralar ele geçirildi.

M.A. ifadesinde, uzun süredir maddi sıkıntı çektiğini, amcasının da evinde birikim olarak altın ve para sakladığını bildiğinden arkadaşı V.A. ile birlikte şeytana uyup bu olayı gerçekleştirdiğini, pişman olduğunu söyledi.

Suçlarını kabul eden şüpheliler M.A. ve arkadaşı V.A. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title