Haberler

Ambulansa Yol Veriyorum, Hayat Kurtarıyorum" Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -"Yaşama yol ver" tanıtım filmi-Ambulanslara asılan afişlerden detaylar-Sivil araçlara afiş dağıtımı-İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi açıklama "Ambulansa yol veriyorum, hayat kurtarıyorum" projesi- Batman İl Sağlık Müdürü Bodakçi: - "Ambulansa yol vermek için kırmızı ışıktan geçen sürücülere ceza yazılmayacak" Batman İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, "Ambulansa yol vermek için kırmızı ışıktan geçen sürücülere artık ceza yazılmayacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -"Yaşama yol ver" tanıtım filmi-Ambulanslara asılan afişlerden detaylar-Sivil araçlara afiş dağıtımı-İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi açıklama "Ambulansa yol veriyorum, hayat kurtarıyorum" projesi- Batman İl Sağlık Müdürü Bodakçi: - "Ambulansa yol vermek için kırmızı ışıktan geçen sürücülere ceza yazılmayacak" Batman İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, "Ambulansa yol vermek için kırmızı ışıktan geçen sürücülere artık ceza yazılmayacak" dedi.İl Sağlık Müdürü Bodakçi, Sağlık Bakanlığı'nın "Ambulansa yol veriyorum, hayat kurtarıyorum" projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 112 acil çağrı hattının asılsız ihbarlarla meşgul edildiğini söyledi.Batman'da 112 acil çağrı hattına günde yapılan 3 bin ihbarın sadece yüzde 4'ünün gerçek olduğunu ifade eden Bodakçi, şöyle devam etti: "Projenin iki amacı var. Bunlardan ilki asılsız ihbarların önüne geçmek, ikincisi ise trafikte seyir halindeyken ambulansa yol vermeyle ilgili yaşanan sıkıntıların önüne geçmektir. Proje, ilk olarak okullarda öğrencilere tanıtılacak. Sürücülerle ambulans şoförleri arasında iyi bir iletişimin sağlanması için çalışma yapacağız."Ambulansa yol vermek için kırmızı ışık ihlali yapmak zorunda kalan sürücülere trafik cezası kesildiği yönünde şikayetler aldıklarını aktaran Bodakçi, "Ambulansa yol vermek için kırmızı ışıktan geçen sürücülere artık ceza yazılmayacak. Ambulansa yol vermek için ceza kesilen sürücülerin bize ve trafik şubeye müracaat etmeleri halinde cezanın iptalinin sağlanacak" diye konuştu.Bodakçi, daha sonra yoldan geçen sürücülere "Ambulansa yol veriyorum, yaşama yol veriyorum" projesinin broşürünü dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title