Haberler

Ambulansa Yol Ver, Hayata Yol Ver" Kampanyası Devam Ediyor

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve 112 acil sağlık hizmetlerinin önemi konusunda toplumda duyarlılık oluşturmayı amaçlayan “Ambulansa Yol Ver, Hayata Yol Ver” kampanyası çerçevesinde, Mersin’de öğrencilere yönelik etkinlik düzenledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve 112 acil sağlık hizmetlerinin önemi konusunda toplumda duyarlılık oluşturmayı amaçlayan "Ambulansa Yol Ver, Hayata Yol Ver" kampanyası çerçevesinde, Mersin'de öğrencilere yönelik etkinlik düzenledi.

"Ambulansa Yol Ver, Hayata Yol Ver" kampanyası devam ediyor. Bu çerçevede, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla merkez Yenişehir ilçesindeki Aliye Pozcu Okulu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler bilgilendirildi. Etkinliğe, Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Acil Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Necmettin Yazıcıoğlu, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdür Dr. Kerim Keleş ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Mehmet Gül de katıldı.

Etkinlikte, Dr. Yazıcıoğlu tarafından öğrenci ve öğretmenlere acil sağlık hizmetlerini tanıtıcı kısa filmler eşliğinde 112 acil sağlık hizmetlerinin işleyişi hakkında bilgiler verildi. Bilgilendirmenin ardından öğrencilere acil sağlık hizmetleri temalı şapka, balon, broşür, kalem, silgi dağıtılarak okul bahçesinde bulunan ambulanslar yakından tanıtıldı.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Kemik, Bakanlık tarafından başlatılan bu kampanyanın temel amacının, 112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin önüne geçmek ve ambulansların trafikte geçiş önceliği olduğu konusunda toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. 112 acil sağlık hizmetlerinde görev alan ambulansların 24 saat esasına göre çalışan ve acil sağlık yardımına ihtiyacı olan kişilere en kısa sürede ulaşmayı hedefleyen bir yapı olduğunu belirten Kemik, "Bu yapının ilk ayağı 112 acil çağrı merkezidir. Bu hattın hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından gereksiz yere meşgul edilmesi, gerçekten acil yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmayı zaman zaman geciktirebiliyor. Bu yapının ikinci ayağı olan ambulanslarımız çağrıyı alıp vakaya çıktığında ise trafikte seyreden bazı sürücülerimizin duyarsız ve bilinçsiz davranmalarından dolayı vakaya ulaşmada önemli sıkıntılar yaşanabiliyor. Bazı sürücülerimiz maalesef geçiş önceliği olan ambulanslarımıza yol vermemekte ısrar ediyor. Ambulanslarımızın vakaya en kısa sürede ulaşmasında saniyeler bile bizim için hayati değer taşımakta. Dolayısıyla o esnada trafikte olan sürücülerimizin ambulanslarımıza yol vermesi ve duyarlı davranması çok önemli" dedi.

Dr. Kemik, 112 acil çağrı merkezini gereksiz yere meşgul edenler ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen göstermeyenler hakkında Türk Ceza Kanunu kapsamında yasal işlem yapılacağını da sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Koca ise 112 acil çağrı merkezi ve ambulansların tüm vatandaşlar için önemli bir kamu hizmeti olduğunun altını çizdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Yenişehir Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title