Haberler

Ambulans ve İtfaiye Personeli "Özellikli" Kurtardı

Antalya Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda "Ambulans ve İtfaiye Servisi Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarma Tekniği Eğitimi" gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü, eğitim kapsamında Karaalioğlu Parkı falezlerinde kayalıklara düşen kişilere yapılması gereken uygulamalar anlatıldı.

Eğitim kapsamında itfaiye ve sağlık ekipleri, senaryo gereği kayalıklara düşen kişiye halatlarla ulaştı. Daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığına ait helikopterle olay yerine gelen sağlık personeli, iple helikopterden inerek yaralıyı helikoptere taşıdı.

Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi Proje Uzmanı Meryem Zincirli, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında 8 eğitimcinin Slovenya'da iple, Çek Cumhuriyeti'nde sıkışmış araçtan kurtarma teknikleri konusunda bir hafta eğitim aldığını söyledi.

Yurtdışındaki programa katılan 8 eğitimcinin Antalya'da 120 kişiye edindikleri bilgi ve deneyimleri aktardığını anlatan Zincirli, eğitime itfaiye ile 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nden (UMKE) 60'ar sağlık personeli katıldığını kaydetti.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Gülşen de kurtarmanın UMKE, itfaiye, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi'nin işbirliğiyle gerçekleştirildiğini bildirdi.

Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, eğitimin Türkiye'de bir yaralıya kısa sürede ulaşılıp müdahale edildiğini gözler önüne serdiğini ifade etti.

Çek Cumhuriyeti'nde itfaiye şefliği yapan Vladimir Vlcek ise eğitim kapsamında başarılı bir uygulama gerçekleştirdiğini belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi İl Sağlık Müdürlüğü Çek Cumhuriyeti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title