Haberler

Ambulans Uçak Aynı Anda İki Hastaya Umut Oldu

Denizli'de sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'a sevki uygun görülen bir bebekle Aydın'da vücudunun yüzde 80'i yanan bir hasta, Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Denizli'den İstanbul'a sevk edildi.

Denizli'de sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'a sevki uygun görülen bir bebekle Aydın'da vücudunun yüzde 80'i yanan bir hasta, Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Denizli'den İstanbul'a sevk edildi.

Denizli Devlet Hastanesinde dünyaya gelen ve doğumsal damar anomalisi nedeniyle yüksek tansiyon tanısı konan bebek K'nin ileri tetkik ve tedavisinin yapılabilmesi amacıyla İstanbul'da özel bir hastaneye sevki uygun görüldü. Bebeğin karayoluyla sevki riskli bulunduğundan Komuta Kontrol Merkezi tarafından hava ambulansı talep edildi.

Hava Koordinasyon Merkezi tarafından hava ambulansıyla sevk talebi uygun görülen bebek K, Acil Sağlık Ekibi gözetiminde kuvöz içerisinde Ankara'dan Çardak Havaalanına gelen Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçaktaki görevlilere teslim edildi.

Aynı gün Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda tedavi gören, vücudunun yüzde 80'inde yanık bulunan genel durumu kötü, bilinci kapalı, solunum cihazına bağlı Ü.A'nın (34) tedavisinin, bünyesinde Yanık Merkezi bulunan bir sağlık tesisinde sürdürülmesi kararlaştırıldı.

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki uygun görülen hasta, Sağlık Bakanlığı Hava Koordinasyon Merkezi ve Denizli ve Aydın Komuta Kontrol Merkezlerinin eş zamanlı koordinasyonu neticesinde Aydın'dan karayoluyla Çardak Havaalanına getirildi.

Ü.A, burada Denizli Devlet Hastanesinden İstanbul'a sevk edilen bebek K. ile aynı ambulans uçakla Çardak Havaalanından İstanbul'a nakledildi.

Kaynak: AA / Sağlık

İstanbul Denizli Aydın Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title