Haberler

Ambiente Fuarını 144 Bin Kişi Ziyaret Etti

Güncelleme:

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen uluslararası mobilya, dekorasyon, aksesuar fuarı "Ambiente", bu yıl ziyaretçi sayısını yüzde 3,5 artırdı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen uluslararası mobilya, dekorasyon, aksesuar ve hediyelik eşya fuarı "Ambiente", bu yıl ziyaretçi sayısını yüzde 3,5 artırdı.

Messe Frankfurt tarafından gerçekleştirilen ve bugün kapanan fuarda, beş gün boyunca 89 ülkeden 4 bin 724 katılımcı ürünlerini sergiledi. Fuarı 161 ülkeden 144 bin kişi ziyaret etti.

Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun, kapanışa ilişkin yaptığı konuşmada, bu yılki fuarın bu güne kadar düzenlenenler arasında en önemlisi olduğunu belirterek, "Bu, tüketici malları pazarı açısından dünyanın önde gelen ticaret fuarı olarak Ambiente'nin marka olduğunu doğruluyor. Almanya'daki olumlu ekonomik iklim ve dünya ekonomisindeki toparlanma 'Ambiente' fuarına önemli bir destek verdi" dedi.

Türkiye bu yıl fuara en çok katılım gerçekleştiren 9. ülke oldu

Son 10 yılın en başarılı Ambiente fuarı olarak açıklanan Ambiente 2014'e katılımın yarısından fazlası Almanya dışından sağlandı. Almanya'dan sonra en çok katılım sağlayan ülke İtalya oldu. İtalyanlar'ı sırasıyla Fransa, Hollanda, ABD, İngiltere, İsviçre, İspanya, Çin, Türkiye ve Rusya takip etti. Türkiye bu yıl fuara en çok katılım gerçekleştiren 9. ülke oldu.

Ayrıca Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak Brezilya, fuarda, geçen yıla oranla bu yıl yüzde 23 oranında daha fazla katılımcıyla yer aldı. Yunanistan, İrlanda ve İspanya gibi ekonomik toparlanma yaşayan Batı ve Güney Avrupa ülkelerinin ziyaretçi sayılarında da önemli artışlar oldu. Fuarda ayrıca Doğu Avrupa ve Körfez bölgesinden gelen ziyaretçi sayısındaki artış da dikkati çekti.

Fuara katılan Türk firmalarından Kütahya Porselen Genel Müdür Yardımcısı Müzeyyen Şirin, fuarın kendileri açısından oldukça verimli geçtiğini söyledi. Şirin, yeni ürünlerini tüketicilerle buluşturmaktan dolayı memnun olduklarını ifade etti.

Gelecek yıl daha da iddialı şekilde fuara katılım sağlayacaklarını aktaran Şirin, fuarda sergilenen ürünlerde tasarımın öne çıktığını, kendilerinin de firma olarak tasarıma büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Güral Porselen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yanalak da fuara gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Fuara 20 yıldır katıldıklarını aktaran Yanalak, bu yılki fuarın geçen seneye göre daha hareketli olduğunu anlattı.

Öte yandan, ABD'nin partner ülke olarak katılacağı bir sonraki Ambiente fuarı, gelecek yıl 13-17 Şubat'ta yine Frankfurt'ta gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Frankfurt İspanya Türkiye Almanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title