Haberler

amber'15 Cumartesi Etkinlikleri

Güncelleme:

amber'15 kapsamında, 6 – 15 Kasım tarihlerinde sürekli açık sergi çalışmalarının yanı sıra, 7 Kasım günü farklı etkinlikler ön plana çıkıyor.

Beyoğlu Akbank Sanat'ta arka arkaya 3 panel

Günün etkinliklerinden biri, Beyoğlu Akbank Sanat'ta 11 - 18 saatleri arasında sanat ve emek ilişkisini ele alan 2'şer saat süreli üç panel olacak: "Sanat Emek Olurken, Emek Sanat Olurken" (konuşmacılar: Tiziana Terranova, Ayhan Ateş), "Geleceğin Emeği, Emeğin Geleceği" (konuşmacılar: Stefan Ludwig Sorgner, Bülent Somay, Buğra Karabey) ve "Sanatta Emek" (konuşmacılar: Bojana Kunst, Pascal Brunet, Burak Delier).

Robot Yapımından Ofis Tasarımına Çocuk Atölyeleri

İTÜ Taşkışla Mimarlık Fakültesi'nde 10:30 – 17:00 saatleri arasında Hayali Ofisler Atölyesi: Yeni Nesil Çalışma Ortamları İçin Deneyim Tasarımı etkinliği yer alacak.

Şebnem Soher, Ayşegül Karaman, Esra Akdere, Enes Çaglar liderliğinde gerçekleşecek etkinlik, 8 – 15 yaş arası, hem davetli hem de açık çağrıya cevap verenler üzerinden seçilecek en az 5, en fazla 10 genç bireye açık bir atölye çalışması. Bu atölye, bugün yeni teknolojileri kullanarak büyüyen yeni neslin ileride kendi çalışma alanları için uygun mekanları nasıl hayal ettiklerini ziyaretçiler için bir deneyimine dönüştüren tek günlük bir çalışma olacak. Etkinliğe kayıt başvurusu, sbsoher@gmail.com adresine e-posta atılarak gerçekleşiyor.

YAP! (Yaratıcı Araştırmalar Platform) çocuk atölyeleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da amberFestival'de önemli yer kaplıyor. Cansu Yalçıner, Eser Epözdemir, Rüya Yalçın liderliğinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi'nde, 12:00- 13:00 saatleri arasında 15 katılımcı ile gerçekleşecek "Kendi Robotunu yap!"(kayıt: eser@amberplatform.org) ve 14:00-15:00 saatleri arasında yine 15 katılımcı ile "Coderdojo Tanışma Atölyesi" (kayıt: cansu.yalciner@gmail.com ) atölye etkinliği yer alacak. Bu etkinliğe katılımcıların dizüstü bilgisayar getirilmeleri tercih ediliyor.

Oyun Geliştirme Maratonu

Günün bir diğer etkinliği de, İstanbul Bilgi Üniversitesi E1 Binası'nda saat 10:00'da start alacak ve Ayşegül Koç liderliğinde gerçekleşecek olan "Göçmen Emeği" konulu oyun geliştirme maratonu.

Gece santralistanbul'da Performans

İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü, Kontrol Odası'nda, 19:00'da Canned Fit (aka Christine Schörkhuber) Performans Etkinliği gerçekleşecek.

Aynı mekanda ayrıca, daha önce çeşitli projelerde bir araya gelmiş bu 4 sanatçıyı, NOHlab Deniz Kader ve Candaş Şişman (NOHlab), Osman Koç ve Eser Karaca'yı bir araya getiren, sesin ve görselin hibrit olarak algılanışını amaçlayan Audiovisual Performance yer alacak. Bu etkinlikte, günümüz teknolojileri sanatın ve sanat üretiminin duvarlarını esnek ve transparan hale getiriyor...

2007'den bu yana Sanat ve Teknolojiyi İstanbul'da buluşturan uluslararası amberFestival dokuzuncu kez düzenleniyor, amber'15 Sanat ve Teknoloji Festivali "Çalışıyorum Öyleyse Varım - Laboro Ergo Sum" temasıyla dijital devrim – emek – günlük rutinler – toplumsal kimlik ilişkisini sorguluyor.

Connecting Cities Projesi, In-Situ ve DECOL Kooperatif işbirliğiyle 6-15 Kasım 2015 tarihleri arasında, Adahan İstanbul Oteli, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Akbank Sanat, İTÜ Taşkışla ve İskele 47 olmak üzere beş mekana yayılıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bülent Somay Beyoğlu Akbank Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title