Haberler

Amatörün Dostu Büyükşehir Yine Bayram Yaşattı

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir'in Belediyesinin spora ve amatöre yaptığı yatırım Ahmet Çakar'ı duygulandırdı


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'nde faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine yönelik 2004 yılında başlattığı malzeme yardımının bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, bugün düzenlediği törenle bu yıl da 21 ayrı branşta faaliyet gösteren toplam 221 amatör spor kulübüne malzeme verdi. Böylece, 9 yılda bin 855 kulübe toplam 10 Milyon TL'lik yardım yapılmış oldu. Amatörün adeta bayramı olan törende konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin amatöre olan desteğinin bundan sonra da aynı karalılıkla devam edeceğini söyledi. Törene katılan eski hakem ve tv yorumcusu Ahmet Çakar ise Büyükşehir Belediyesi'nin spora ve amatöre yönelik gerçekleştirdiği hizmetler karşısında oldukça duygulandı. "Şaşkınlık içindeyim" diyen Çakar, "Bir an kendimi spora destek veren bir Avrupa kentinde zannettim. Kocaelili gençler çok şanslı" dedi.

YOĞUN KATILIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapılan malzeme dağıtım törenine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Tiyatro Şube Müdürü Turgut Çakar, Basın Yayın Şube Müdürü Mustafa Cebeci, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Murat Aydın, Körfez Futbol İl Temsilcisi Mithat Ağa, Kocaeli İl Hakem Kurulu Başkanı Kerim Akdülger, Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Kağıtspor ve amatör spor kulüplerinin sporcuları ve yöneticileri katıldı. Törende eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar da yer aldı. Kocaeli ve TV 41 televizyonları ise yaptıkları yayınlarla amatörün bayramını izleyenlerine canlı olarak aktardı.

BÜYÜKŞEHİR'İN BÜYÜK DESTEĞİ

Törende ilk konuşmayı Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Murat Aydın yaptı. Murat Aydın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin amatörün dostu olduğunu belirterek, 9 yılda kendilerine 10 milyon TL'lik destek verildiğini söyledi. Bu yılki yardımın 2 milyon TL olduğunu kaydeden Aydın, "İzmir Büyükşehir Belediyesi 229 kulübe 350 bin TL yardım yapıyor. Bu bile Kocaeli'nin her alanda olduğu gibi sporda da ne kadar büyük olduğunu gösteriyor" dedi.

AYDIN'DAN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Göreve geldiği 2007 yılındaki ilk malzeme töreninde neler söyleyeceğini bilemediğini bugün de aynı duygular içinde olduğunu kaydeden Aydın, "Bu destek için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Biz de bu destek sayesinde lisanslı sporcu sayımızı 150 bine çıkarttık. Bu sayı ileride daha da artacak" şeklinde konuştu.

SPOR VE SPORCUNUN DOSTUYUZ

Törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise, Büyükşehir Belediyesi'nin ve diğer ilçe belediyelerinin sporun ve sporcunun dostu olduğunu belirterek, İzmit Belediyesi'nin son beş yılda gerçekleştirdiği spor yatırımları hakkında bilgi aktardı.

SPOR YATIRIMI GELECEĞE YATIRIMDIR

Amatör Spor Kulüplerinin büyük ilgi gösterdiği törende son konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gerçekleştirdi. Kürsüye alkışlar arasında gelen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, sözlerine sporun herkes için bir hayat tarzı olması gerektiğini söyleyerek başladı. Yerel yönetimler olarak Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle sporun her branşına destek verdiklerini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Çünkü biz bunu görev olarak biliyoruz. Bunu gençlerimiz için yapıyoruz. Spora yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğuna inanıyoruz" dedi. Spor yapan gencin her türlü kötü alışkanlıktan uzak duracağını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, "Gençler vakitlerini spor ve kültürle doldurmazsa bir virüs gelip ona bulaşıyor. Böyle insan daha sonra toplumun başına bela olabiliyor. Geleceğe umutla bakan gençler istiyorsak spor önemli. İşte bu nedenle spora her anlamda destek ve önem veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz" dedi.

SPOR KULÜPLERİ EĞİTİM YUVASIDIR

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında Kocaeli'nde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine değindi. Amatör kulüplerin görevlerini büyük bir vefakârlıkla yaptıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu şöyle konuştu: "Ben amatör spor kulüplerini birer akademi, eğitim yuvası, ibadet yeri gibi görüyorum. Amatörlük Allah rızası için yapılır. Eğitmenlerimiz ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi en iyi şekilde yetiştiriyor. Allah onlardan razı olsun."

EN AZ 100 MİLYONUN ÜZERİNDE SPOR YATIRIMI

Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin 9 yılda amatör spor kulüplerine 10 milyon TL'lik yardım yaptığını hatırlattı ve en az 100 milyon TL üzerinde de spor yatırımı olduğunu söyledi. Spora yapılan yatırımı sağlığa yapılan yatırım olarak benimsediklerini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Bunu niye yapıyoruz. Çünkü spor yapmayan insan hastalanır. Hastalık başından eksik olmaz. Spor yapmayan genç kötü alışkanlıkların tuzağında olur. Allah korusun uyuşturucu ve buna benzer tehlikelerin içine girebilir. Biz bu yatırımı yaparak tüm bu kötülüklerin önüne geçeceğimize inanıyoruz" dedi.

YARDIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Konuşması alkışlarla karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, amatör spor kulüplerine seslenerek, Büyükşehir Belediyesi'nin yardımlarının bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu "Amatör spor kulüplerinin alt yapısına da önem vereceğiz. Bize projelerinizi getirin. Hep yanınızdayız" dedi.

BAŞKANDAN KULÜPLERE TEŞEKKÜR

Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasını gençlere gönülden destek veren ve onları yetiştiren amatör spor kulüplerinin yönetici ve eğitmenleri ile çalışmalarından dolayı Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Murat Aydın'a teşekkür ederek tamamladı.

"ÇAKAR: ŞAŞKINIM. BİR AVRUPA KENTİNDE MİYİM?"

Törene katılan eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar ise yaptığı konuşmada Kocaeli'nin spora yaptığı yatırımları görünce şaşkınlık içinde kaldığını söyledi. Kocaeli'ni sadece bir sanayi kenti olarak bildiklerini söyleyen Çakar, "İnanın şaşkınlık içindeyim. Bir yerel yönetimin bu denli spora destek vermesi beni çok etkiledi. Kendimi Avrupa'nın spora destek veren bir kentinde zannettim. Bizim zamanımızda bir ayakkabı bir top için kapı kapı gezerdik. Bugün gençler böylesine güzel imkanlara sahipler. Kocaelili gençler çok şanslı. Bu emeği veren başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere herkese spor adına teşekkür ederim" dedi.

Törende Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katılımlarından dolayı Ahmet Çakar'a bir teşekkür plaketi verdi. Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Murat Aydın ise Başkan İbrahim Karaosamonoğlu'na amatöre olan desteği nedeniyle bir tablo hediye etti. Tören amatör spor kulüplerine yönelik temsili malzeme dağıtımı ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

9 YILDA 10 MİLYON TL'LİK YARDIM

Amatör spor kulüplerinin dostu olan Büyükşehir Belediyesi, 9 yılda 1855 kulübe toplam 10 Milyon TL'lik yardım yaptı. Büyükşehir Belediyesi bu yıl da geleneğini bozmadı ve amatör spor kulüplerinin yanında oldu.

221 AMATÖR SPOR KULÜBÜ YARARLANYOR

Amatörün bayramı olan malzeme yardımından 21 ayrı branşta faaliyet gösteren, toplam 221 Amatör Spor Kulübü yararlanıyor. Malzeme paketlerinde, futbol, basketbol, güreş, atletizm, engelli güreş, engelli atletizm, atıcılık, boks, dağcılık, hentbol, karate, kickboks, masa tenisi, muaythai, özel sporcu branşları, tekvando, wushu, voleyboy, sualtı ve satranç branşlarında faaliyet gösteren kulüplerin malzemeleri yer alıyor.

TESİSLEŞMEYE ÖNEM VERDİ

Büyükşehir Belediyesi spor ve sporcuya olan yatırımını 2004 yılında bu yana aralıksız sürdürdü. Bu yönde ciddi bir politika üreten Büyükşehir Belediyesi özellikle tesisleşme konusuna ağırlık verdi. Büyükşehir Belediyesi kentin dört bir yanındaki 50 adet spor tesisi ile Türkiye'nin öncelikli spor yatırımına sahip belediyeleri arasında yer aldı.

BAŞARIYA ANLAMLI ÖDÜLLER GELDİ

Yapılan hizmet ise ülkenin basın dinamikleri tarafından dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na 2007 yılında Zaman Gazetesi tarafından "Yılın Spor Adamı" ödülünü verildi. Milliyet Gazetesi de Amatör Spor Kulüplere verdiği destekten dolayı 2009 yılında Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nu Yılın Spor Adamı ödülü ile taçlandırdı.

KAĞITSPORLU TEKVANDOCULAR NEFES KESTİ

Tören öncesinde, Kağıtspor Kulübü Tekvando Branşı sporcuları muhteşem bir gösteri gerçekleştirdi. Sporcular yaptıkları gösteri ile izleyenlerin adeta nefeslerini kesti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Ahmet Çakar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title