Haberler

Amatör Tiyatrocular 12 Dakikalık Kısa Film Çekti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir araya gelen amatör tiyatrocular “Keşke” adını verdikleri 12 dakikalık kısa film çekimi gerçekleştirdi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir araya gelen amatör tiyatrocular "Keşke" adını verdikleri 12 dakikalık kısa film çekimi gerçekleştirdi.

Karadeniz Ereğli'de "Keşke" isimli ilk kısa film gösterimi sanatseverlerle buluştu.

Yönetmenliğini Serkan Çelik'in yaptığı, Erdemir Musiki ve Folklor Derneği Tiyatro Grubu oyuncularının da rol aldığı filmin çekimlerine Ereğli Rotary Kulübü ve Ereğli Fotoğraf Amatörleri Derneği destek verdi. Sanatseverlerle buluşan 12 dakikalık kısa film 'Keşke' Erdemir Taş Bina'da ilgiyle izlendi.

Film Oyuncularından Mert Çaka açılışta yaptığı konuşmasında, ilçede ki ilk kısa filmi çekmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 50 yaşındaki bir adamın hayatının film şeridi gibi gözlerinin önünden geçmesini konu eden "Keşke" filmi hakkında bilgi veren Çaka "Filmimiz Karadeniz Ereğli'de ilk kısa film gösterimi olmasıyla önem taşıyor. Yönetmenimiz Serkan Çelik'in hazırladığı ve yönettiği filmde birbirinden değerli arkadaşlarımız rol aldı. Arkadaşlarımız tiyatro oynamalarına rağmen ilk kısa filmde rol almanın heyecanını da yaşadılar. Film Konusu 50' li yaşlarına gelmiş bir adamın kalp krizi geçirirken, hayatının film şeridi gibi gözünün önünden geçmesini anlatıyor. Çocukluğunda babasının annesine uyguladığı şiddet sonucu, ölmesiyle başlıyor her şey. Sonra gençliğinde kötü alışkanlıklar ve yaşlılığında da yalnız bir adam oluşu da her şeyi özetliyor. Kısa filmin galası da kısa olur denilerek kısa süren bir galaydı. Ama ileri de yapılacak veya yapılabilecek işler için bir cesaret yürüyüşüydü adeta. Erdemir Musiki ve Folklor Derneği Tiyatro grubundan da oyuncularımızda rol aldı. Film; Mühendis, Memur, Öğretmen, Esnaf gibi çok çeşitli meslek gruplarından gönüllüler tarafından hayata geçirildi" dedi.

ÇELİK DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Film Yönetmeni Serkan Çelik ise kendilerine destek olan Ereğli Rotary Kulüp Başkanı Boğaçhan Yıldırım Ereğli Fotoğraf Amatörleri Derneği'ne teşekkür etti Filmin tamamını 3 günde 4'er saatten 50'şer saniyelik bölümler halinde çektiklerini anlatan Çelik şunları söyledi; "Buradaki amacımız; burada ilk kısa film gösterimin yapıyoruz. Bizden sonra gelecek nesillere yapacağımız ve yapabileceğimiz işler için cesaret toplamaya geldik. Sizlerindi desteğiyle bu cesareti aldığımızı görüyor, mutluluk duyuyorum. Filmimiz adı 'Keşke' adı üstünde 3 günde 4'er saatten 50 saniyeler içinde çekilen toplam 12 dakikalık bir kısa film. Daha önce tiyatroda oynayan sinema deneyimi olmayan arkadaşlarımızla çalıştık. İçlerindeki oynama isteği ve arzuları kısa film sayesinde oluştu. Filmimizin başrol oyuncusu Fatih Babalık, oyuncu arkadaşlarımız Göksel Özer, Burak Alp Ateş, Mert çaka, Teyfik Erce, Berat Ateş, Elif Uğurlu, Engin Dursun, yardımcı ekip arkadaşlarımız Erdinç Güven, Yusuf Kaan Kır, Eren Çömlekçioğlu ve Can Altuntaş. İlerleyen dönemlerde daha farklı projelerde, daha güzel çalışmanlar yapacağımıza inanıyorum. Bunu Karadeniz Ereğli için, Karadeniz Ereğli'de bu işi yapmaya hevesli arkadaşların önünü açmak için yaptık. Herkese teşekkür ediyorum."

Karadeniz Ereğli Rotary Kulüp Başkanı Boğaçhan Yıldırım'da yönetmen Serdar Çelik'i kutlayarak, günün anısına kendisine plaket verdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title