Haberler

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kentte sporu yaygınlaştırmak için Çukurova Üniversitesi’yle (ÇÜ) farklı projeleri yaşama geçireceklerini söyledi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kentte sporu yaygınlaştırmak için Çukurova Üniversitesi'yle (ÇÜ) farklı projeleri yaşama geçireceklerini söyledi.

Hadi, "Amatör Spor Haftası Etkinlikleri" kapsamında ÇÜ, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda (BESYO) gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, kendisinin de eski bir sporcu olduğunu, kısıtlı olanaklarla atletizmde önemli dereceler yaptığını, tüm hakem ve antrenör kurslarına katıldığını, yaşamı boyunca ideallerini tek tek gerçekleştirdiğini ve 30 yıldır çeşitli illerde il spor müdürü olarak görev yaptığını anlattı.

400 çalışanla ekip ruhu içinde kente çağdaş tesisler kazandırdığını, Adana'da 55 branşta faaliyet gösterildiğini son yıllarda farklı branşlarda 200 sporcuyu milli takıma kazandırdığını ifade eden Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

"9 yıla yakın zamandır Adana'da görev yapmaktayım. Bu süre içinde tesisler, sporcu, antrenör, hakem ve kulüp sayısının artırılmasını sağladık. 2 yıldır il spor merkezlerine katılan sporcu sayısıyla Türkiye birincisi olduk. Özellikle, kano, kürek, atletizm ve yüzmede Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) oldu. Türkiye'de ilk kez Seyhan Baraj Gölü'nde gerçekleştirdiğimiz albano sistem kürek parkuruyla Avrupa'nın en iyi tesisine sahip olduk. Akdeniz Oyunları'nda başarılı organizasyondan dolayı katılan ülkelerden teşekkür mektupları aldık. Yakın gelecekte, mevcut tesislerin yanı sıra 33 bin kişilik yeni stat, 7 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu, 2 bin 500 kişi kapasiteli kapalı yüzme havuzu ve çok amaçlı atletizm pistini hizmete geçireceğiz."

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak ile öğretim görevlilerine teşekkür eden ve BESYO öğrencilerine seslenen Hadi, "Gelecekte yerel yönetimlerin spor bölümünde ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde çalışanların büyük bölümü BESYO mezunları olacak. Bu nedenle, BESYO öğrencileri bizim tesislere gelerek bilgi alsınlar. Etkinliklerimizde görev alsınlar. Lisans nasıl çıkartılıyor, faaliyetler nasıl programlanıyor, ceza heyeti nasıl çalışıyor? Bunları öğrensinler" dedi.

DOÇ. DR. DİNÇ: "HEDEF OLMADAN ASLA MOTİVASYON OLMAZ"

ÇÜ, BESYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Dinç, "Sporcularda Psikolojik Becerilerin Geliştirilmesi" konulu konferansta, sporun sürekli geliştiğini, geçmiş dönemlerde özellikle futbolda teknik direktörlerin sorunları tek başlarına çözmeye çalıştığını, günümüzde ise kaleci antrenörü, psikolog, beslenme uzmanı, spor hekimi, masör ve malzemeci gibi 5-6 yardımcıyla çalıştıklarını ifade etti.

Olimpiyatlar gibi dünyanın en önemli spor organizasyonunda milli ve rekortmen sporcuların bile basit hatalardan dolayı diskalifiye olduklarını veya kötü dereceler yaptıklarını hatırlatan Doç. Dr. Dinç, teknik, taktik kadar zihinsel antrenmanın da önemini anlattı.

FUTBOL KULÜPLERİNE PSİKOLOJİK DANIŞMAN ZORUNLULUĞU

Son 2 yıldır Futbol Federasyonu'nun Süper Ligde ve PTT Ligi'nde mücadele eden takımların psikolojik danışman bulundurmalarını zorunlu tuttuğunun altını çizen Doç. Dr. Dinç, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Öncelikle sporcuyu istediğiniz kadar fiziksel olarak hazırlayın. Şayet, stres, kaygı, gerginlik, farklı sorunları gideremezseniz bu durum performansını olumsuz etkiler. Ciddi bir karşılaşmaya çıkacak sporcuya 'rahat ol başarırsın' demek çok doğru değil. 'Elinden gelenin en iyisi yap' demek daha akılcı olur. Öncelikle, hedef ve amaç doğru belirlenecek. Hedef olmadan asla motivasyon olmaz. Dikkat neredeyse enerji oradadır. Psikolojik beceride eğitim, kazanım ve pratik çok önemlidir. Çok kişi nasihat almaktan hoşlanmaz. Dolaylı mesajlarla yönlendirme yapma daha yararlı olur."

Sporcularda öfke kontrolüne de dikkat çeken, galibiyete sevinmek kadar, yenilgiye de üzülmenin sporcu üzerindeki etkilerini anlatan Doç. Dr. Dinç, konuşmasının ardından konuklara terapi uyguladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi, katkılarından dolayı Doç. Dr. Dinç'e plaket verdi.

Etkinliğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürleri Kazım Tekin, Senem Açıkgöz, Cemal Demirağ, Murat Adıgüzel, Amatör Spor Kulüpleri Genel Sekreteri Zeki Aysan, Federasyon İl Temsilcileri, antrenörler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanları, BESYO Müdür Yardımcısı Ercan Yeldan ve öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Fazlı Bayram Hadi Zeynep Dinç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title