Haberler

Amatör kulüplerin siyahi futbolcu ilgisi

Amatör kulüplerin siyahi futbolcu ilgisi BİNGÖL

Amatör kulüplerin siyahi futbolcu ilgisi - BİNGÖL

Amatör kulüplerin siyahi futbolcu ilgisi

- Büyük kulüplere özenen amatör futbol kulüpleri, 3. lige yükselmek için kıyasıya mücadele ederken, taraftarının daha çok ilgisini çekmek amacıyla yabancı uyruklu futbolculara yöneliyor - Takımlar özellikle siyahi sporcu tercih ederken, TFF verilerine göre ise BAL'da bu yıl yaklaşık 60 siyahi futbolcu sahalarda top koşturuyor - Bölgesel Amatör Ligi 2. Grupta mücadele eden Bingöl Çapakçurspor da Drogba'nın ülkesi Fildişi'nden 2 futbolcu transfer etti - Çapakçurspor Kulüp Başkanı Güleyan: "Siyahi futbolcular Bingöl'e değişik bir renk katacak"

BİNGÖL (AA) - ABDULLAH ÇELİK - Büyük kulüplere özenen amatör futbol kulüpleri, 3. lige yükselmek için kıyasıya mücadele ederken, taraftarının daha çok ilgisini çekmek amacıyla, yabancı uyruklu futbolculara yöneliyor. Takımlar özellikle siyahi sporcu tercih ederken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verilerine göre ise Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) bu yıl yaklaşık 60 siyahi futbolcu sahalarda top koşturuyor.

Bu yıl BAL'da ilk kez uygulanan Play-Off uygulamasıyla artık grup birincileri direk 3. lige yükselmiyor. Önce her grubun birincisi ve ikincisinden oluşan 22 takımlı Play-Off grubuna yükselmesi gerekiyor. Bunun için de amatör kulüplerin idarecileri işi şansa bırakmamak, takımlarına güç katmak ve tribünlere daha çok taraftar çekmek amacıyla yabancı futbolculara yöneldi. Takımlar özellikle siyahi sporcu tercih ederken, TFF verilerine göre ise BAL'da bu yıl yaklaşık 60 siyahi futbolcu sahalarda top koşturuyor.

BAL 2. grupta mücadele eden Bingöl Çapakçurspor da Drogba'nın ülkesi Fildişi'den ortasaha oyuncusu Zoro Joel Eric ve forvet Kourouma Boua'yı renklerine bağladı. Bingöl'ü ve takım arkadaşlarını çok beğendiklerini belirten Zoro ve Kourouma Drogba'nın çok büyük bir futbolcu olduğunu ifade ettiler.

Antrenmanlara başlayan Zoro ve Kourouma, takım arkadaşlarının ve halkın da ilgi odağı oldu. Bingöl'de bulunmaktan son derece mutlu olduklarını ve şampiyon olmak için çok çalışacaklarını belirten Zoro ve Kourouma, Bingöl yemeklerini de çok beğendiklerini kaydetti.

- "Taraftar kitlemizin artmasını amaçlıyoruz"

Kulüp Başkanı Şehmuz Güleyan AA muhabirine yaptığı açıklalmada, yabancı sporcuların takıma renk katacağına inandığını belirterek, taraftarın dikkatini çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Takıma katkı sağlamak için söz konusu transferleri gerçekleştirdiklerini belirten Güleyan, "Çocuklar zaten tecrübeli. Hazırlık maçlarında bunların performanslarını herkes gördü, durumları da iyi. İleride Bingöl'ün çocuklarıyla inşallah güzel bir şeyler yapmaya çalışacağız. Siyahi futbolcular Bingöl'e değişik bir renk katacak. Bu transferlerle taraftar kitlemizin artmasını amaçlıyoruz. Saha içinde de katkılarının olacağına inanıyoruz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Ligi'nde 11 grupta 155 takımın üçüncü lige yükselmek için mücadele ettiğini hatırlatan Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Ekber Alimoğlu da amatör kulüplerin fark oluşturmak için yabancı uyruklu, özellikle de siyahi futbolcu transfer ettiklerini söyledi.

Bingöl'ü temsilen BAL 2. grupta mücadele eden Çapakçurspor Kulübü'nün Fildişi'den iki futbolcu ile anlaşmaya varmasının dikkati çekici olduğunu vurgulayan Alimoğlu, şunları kaydetti:

"Ülke genelinde amatör takımların yabancı uyruklu sporcuları kadrolarında barındırmaları, renkli bir görünüm sağlayabilir ancak o yetenekte sporcuların ülkemizde mevcut olduğu gerçeğinden hareketle, önceliğin kulüplerin kendi illerindeki amatör sporculara yer vermesi daha anlamlı olacaktır. Her şeyden önce yabancı uyruklu bir futbolcunun lisanslı hale gelebilmesi için sadece TFF'ye yatırmaları gereken para kişi başına 6 bin 500 TL'dir. Ayrıca ülkelerinden uzak yaşamak zorunda kalacak yabancı uyruklu sporcuların iaşe ve ibate gibi sorunları mevcut olduğundan bu da ciddi bir maliyet olarak amatör kulüplerimizin sırtına binecektir."

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title