Haberler

Amatör Denizciler Belgelerine Kavuştu

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) tarafından ikincisi düzenlenen Amatör Denizci ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü Sınavının ardından başarılı olarak belge almaya hak kazanan Amatör Denizcilere belgeleri verildi.

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) tarafından ikincisi düzenlenen Amatör Denizci ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü Sınavının ardından başarılı olarak belge almaya hak kazanan Amatör Denizcilere belgeleri verildi.

Çok geniş bir yelpazede eğitim hizmetleri üreten EHEM tarafından bölge insanının ayağına kadar getirilen bu hizmetlerle ihtiyaca cevap verebilen bir eğitim kurumu olduğunu bir kez daha gözler önüne serendi. Merkez Müdür İsmail Damar "Açılan kurslarımıza 115 kursiyer katılmış, 113 kursiyerimiz sınava girmiş 75'i ADB, 25 Kursiyer de KMT sınavında başarılı olarak belge almaya hak kazanmışlardır. Amatör Denizci adayları Edremit Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen Online sınavlarda ter dökmüştür. Amatör denizcilerimize hayırlı olsun. Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak (EHEM) Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından aldığımız yetki ile Amatör Denizcilik (ADB) ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü (KMT) sınavlarını ilçemizde, merkezimizde insanımızın ayağına getirmiş olduk hayırlı olsun" dedi.

Belgelerini Amatör Denizciler ise verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüze ve merkezin değerli personeline ve kurslarda görev alan hocamıza teşekkür ediyoruz dediler. Ülkemiz genelinde belirlenen az sayıda liman başkanlıklarında gerçekleştirilen ve insanımıza hem mali açıdan hem de zaman açısından önemli bir yük getiren sınavların ilçemizde gerçekleştirilmiş olması ilçe insanımız kadar Balıkesir ili genelinde yaşayan vatandaşlarımız içinde önemli bir hizmet olduğu, vatandaşlarımızı önemli ölçüde külfetten kurtardığı ifade edildi. Amatör Denizci Belgesi (ADB) Boyu 24 Metreye kadar olan tekneleri amatör maksatlarla ulusal veya uluslararası sularda kullanma ehliyeti, Kısa Mesafe Telsiz (KMT) Belgesi ise hem amatör denizciler hem de gemi adamları tarafından kullanılan ve teknelerde bulunan VHF telsiz cihazı kullanma ehliyeti olma özelliğini taşıyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Balıkesir Edremit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title