Haberler

Amasyalı Demokrasi Şehitlerinin İsimleri Okullarda Yaşatılacak

Amasya Valisi Salih Işık, Amasyalı demokrasi şehitleri Ahmet Özsoy ile Ümit Çoban’ın isimlerinin okullara verileceğini açıkladı.

Amasya Valisi Salih Işık, Amasyalı demokrasi şehitleri Ahmet Özsoy ile Ümit Çoban'ın isimlerinin okullara verileceğini açıkladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişiminde Türksat'a yaptığı hain saldırıda şehit olan Ahmet Özsoy'un isminin mezun olduğu Amasya İmam Hatip Lisesi'ne verilip okulun isminin 'Amasya Şehit Ahmet Özsoy Anadolu İmam Hatip Lisesi' olacağını, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki saldırıda şehit olan Ümit Çoban'ın adının da doğduğu Gümüşhacıköy ilçesindeki bir ilkokulda yaşatılacağını belirten Vali Işık, "Onlar vatanın değerleridir. Onların emanetleri bizim de emanetimizdir. Geride kalanlara her türlü desteği vermek boynumuzun borcudur. Bu duygu ve düşüncülerle bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum" dedi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile birlikte Yavuz Selim Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinin son gününde milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan Amasyalılara teşekkür eden Işık, "Bu meydan, 15 Temmuz akşamı menfur olaydan sonra toplanılan ilk meydanlardan birisiydi. O bakımdan her türlü takdire layıksınız. Burada vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, milli iradeye ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıktınız. Biliyorsunuz o gece asker kıyafeti giymiş üniformalı, ettiği yemine ihanet eden bir grup terörist tarafından milli irade yıkılmak istendi. İnşallah onlar hak ettiği cezayı bulacaklar. Bir konuda dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu asker kıyafeti giymiş teröristler ile kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ayıralım. Kesinlikle bu konuda kafamızda bir soru işareti olmasın. Biz ordu milletiz. Ordu bizim peygamber ocağımızdır. Ordumuz o gece onlara karşı savaştı. Ömer Başçavuşu ve Sait Albayı hepiniz biliyorsunuz. O gece polislerimiz ellerinde tabancalarla ağır silahlara karşı mücadele ettiler ve şehit oldular. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. En büyük kahraman halkımızdır. Halkımız iradesine, demokrasisine sahip çıktı ve bugünleri yaşamamızı sağladı. Halkımız her türlü takdire layıktır. O günden bugüne bu meydanın zahmetini çeken ve bizlere hizmet eden birçok insanımız oldu. Belediye Başkanımıza, belediye çalışanlarına ve her akşam burada Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunan hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin" şeklinde konuştu. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümit Çoban Türksat Amasya Yerel Haberler

title