Haberler

Amasya Valisi Çomaktekin'den Genç Ailesine Ziyaret

Amasya Valisi Halil İbrahim Çokamtekin, Almanya'nın Solingen kentinde 1993’te aşırı sağcıların kundakladığı evde 5 ferdini kaybeden Genç ailesini ziyaret etti.

Amasya Valisi Halil İbrahim Çokamtekin, Almanya'nın Solingen kentinde 1993'te aşırı sağcıların kundakladığı evde 5 ferdini kaybeden Genç ailesini ziyaret etti.

Vali Çomaktekin iftar programı için gittiği Taşova ilçesine bağlı Mercimek köyünde, Almanya'nın Solingen şehrinde 29 Mayıs 1993'te aşırı sağcıların kundakladığı evde beş ferdini kaybeden Genç ailesinin yakınlarıyla biraraya geldi.

Vali Çomaktekin burada yaptığı açıklamada, ölen Genç ailesinin 5 ferdinin annesi olan Mevlüde Genç'in 21 yıl önce beş evladını Solingen'de şehit verdiğini söyledi.

Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Solingen'e kadar rızkını temin etmek üzere giden bir aile, maalesef faşist insanların, ırkçı insanların, Allah'ın lanetlediği o ırkçı akımların saldırması sonucu evlatlarını kaybetmiş; Allah rahmet eylesin diyoruz. Mevlüde teyze son derece dirayetli sağduyulu davranarak bu acıyı kalbine gömmüş, yaşadığı o sıkıntıdan sonrada her ortamda insanların barış için kardeşlik için dostluk için çalışmaları gerektiğini vurgulamıştır. Kendisi son derece şefkatli merhametli bir teyzemiz. Kendilerini çok seviyoruz."

Mevlüde Genç ise herkesin Allah'ın yarattı bir kul olduğunu belirterek, "Birbirimize mal, mülk veremeyiz, sevgiden başka. Şu kalbimizdeki sıcaklık, kalbimizdeki sevgi, değer bizleri bu akşam mutlu ediyor. Hepinize teşekkür ederim geldiniz bizi güvendirdiniz" dedi. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Solingen Almanya Taşova Amasya Yerel Haberler

title