Haberler

Amasya - Sehit Annesinin Sözleri Yürekleri Dağladı

Sehit annesinin sözleri yürekleri dağladıHakan AKGÜN- Hakan Uman/ MERZİFON(Amasya), (DHA) - VAN'ın Çaldıran İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombayı zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci'nin cenazesi memleketi Amasya'nın Merzifon İlçesi'ne askeri uçakla getirildi.

Sehit annesinin sözleri yürekleri dağladı

Hakan AKGÜN- Hakan Uman/ MERZİFON( Amasya ), (DHA) - VAN'ın Çaldıran İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombayı zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci'nin cenazesi memleketi Amasya'nın Merzifon İlçesi'ne askeri uçakla getirildi. Aynı uçakla gelen şehit annesi Nilgün Demirci salonda yakınları tarafından karşılanırken, "Aslan gibi oğlumu teröre kurban ettiler. Ne eziyetlerle büyüttüm oğlumu. Bir çocuğuma bakamadılar. Terör laneti öldürdü, parçaladı benim oğlumu" diyerek feryat etti.

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombayı zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan 6 askerden 31 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Van'da düzenlenen uğurlama töreninden sonra askeri uçakla Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki Askeri Havaalanı'na getirildi. Merzifon 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı pistine inen uçaktan askerlerin omuzlarında indirilen şehit Astsubay Demirci'nin cenazesi, burada törenle karşılandı.

Şehidin babası 56 yaşındaki Nadir Demirci, annesi 55 yaşındaki Nilgün Demirci ve 1 yıl önce evlendiği eşi Songül Demirci de aynı uçakla geldi.

ŞEHİT ANNESİNİN FERYADI

Karşılama töreni sonunda yakınlarının koluna girdiği şehit annesi Nilgün Demirci, "Aslan gibi oğlumu teröre kurban ettiler. Sapasağlam verdim onlara ben. Ne eziyetlerle büyüttüm oğlumu. Bir çocuğuma bakamadılar. Terör laneti öldürdü, parçaladı benim oğlumu" diyerek feryat etti.

Eşinin askeri montunu giyen Songül Demirci de "Aşkım ben seni böyle mi karşılayacaktım" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Astsubay Üstçavuş Murat Demirci'nin cenazesi daha sonra Merzifon İlçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada Kuran-ı Kerim okunup helallik alındı. Şehidin ablası Dilek Şekerci, kendisine sarılarak ağlayan Songül Demirci'ye "Kardeşimin şehit olduğunu ben biliyordum. Sana söyleyemedim yenge" dedi.

Ailesi, akrabaları ve komşularının uzun süre gözyaşı döktüğü helallik sonrası Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci'nin cenazesi, cenaze aracıyla Kara Mustafa Paşa Camii'nde götürüldü.

FOTOĞRAFLI

DHA-Genel - Türkiye-Amasya / Merzifon - Hakan AKGÜN-Hakan UMAN

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çaldıran Merzifon Amasya Politika Güncel Haberler

title