Haberler

Amasya Obm'den Valiye Ziyaret

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, 2013 yılında 421 binin üzerinde ücretsiz fidan dağıtılan Amasya'da şehrin çok daha yeşil olması için güzel çalışmalar yapıldığını söyledi.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart Ormancılık Haftası nedeniyle Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı ve beraberindeki müdürlük yöneticilerini makamında kabul eden Vali Çomaktekin, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Orman teşkilatının ülkenin daha yeşil bir hale gelmesi için uzun yıllardan beri büyük bir özveriyle mücadele ettiğini anlatan İbrahim Halil Çomaktekin, "Amasya'ya da ise ağaçlandırılmış alanların ilimiz yüzölçümüne oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu görüyoruz. Başta bölge müdürlüğümüz olmak üzere, buna bağlı işletme şeflikleri bünyesinde güzel ağaçlandırma çalışmaları yapılmış. Bunun yanı sıra dikilen fidanların yaşatılması için özverili çalışmalar yapılmış. Vatandaşlarımızda daha fazla ağaç sevgisinin oluşması için bu konuda eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmış ve özel projeler üretilmiş. Bunları memnuniyetle görüyoruz" dedi.

2013 yılında 421 binden fazla ücretsiz fidan dağıtıldığını anımsatan Çomaktekin, "Amasya'nın çok daha yeşil olması için güzel çalışmalar yapılıyor. Ayrıca orman yangınlarına karşı duyarlı olunması için güzel çalışmalar yapılıyor. Bu ise çok anlamlı bir çalışmadır. Bir ülkenin güzelliği üzerindeki ağaç ve bitki örtüsü ile de orantılıdır. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir çevrede, temiz bir hava teneffüs ederek yaşamaları bizim için çok önemlidir. Orman teşkilatımız bu çalışmaları yaparken de çoğu zaman şehitler veriyor. Orman yangınlarında kaybettiğimiz orman emekçileri, orman işçilerimiz oluyor. Kendilerine bu vesile ile rahmet diliyorum. Sizlerin de ormancılık gününü kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yaşar Sarı 21 Mart Amasya Yerel Haberler

title