Haberler

Amasya - İftar Öncesi Konser Veren Bando Takımının Zilcisi Ölümden Döndü

İftar öncesi konser veren bando takımının zilcisi ölümden döndü Amasya'da 153 yıldır süren Ramazan geleneği bu yıl da devam etti.

İftar öncesi konser veren bando takımının zilcisi ölümden döndü

Amasya'da 153 yıldır süren Ramazan geleneği bu yıl da devam etti. Belediye bando ekibi 300 metre yükseklikteki Harşena Dağı'nda kent merkezinin duyabileceği şekilde iftar öncesi konser verdi. Konser sonrasında patika yoldan dönüş sırasında ayağı kayarak 6 metre yükseklikten düşen bandonun zilcisi 25 yaşındaki Murat Çetin ölümden döndü.

Amasya Belediyesi Bandosu, bu yıl da Harşena Dağı'ndaki Amasya Kalesi'nden iftar öncesi konser verecek. Şehrin en yüksek mevkii olan Amasya Kalesi'nden Belediye Bandosu'nun verdiği konser, vatandaşlara aynı zamanda iftar saatinin yaklaştığını hatırlatacak. İftardan bir saat önce konserlerine başlayan bando takımı, Ramazanın ilk gününde Harşena Dağı'na çıkarak konserini verdi. Yaklaşık 1 saat süren konserde bando, repertuvarlarındaki parçaları seslendirdi.

Bando Şefi 46 yaşındaki Osman Kiraz, yıllardır yapılan bir geleneği devam ettirdiklerini söyleyerek, "Tanıdık arkadaşlarımız bizden istekte bulunuyorlar. 'Şu parçayı bizim için çalar mısınız?' diyorlar. Bizler de çalıyoruz. Vatandaşlar bizlere telefon aracılığıyla ulaşıyor. İsteklerde bulunuyorlar bizler de o doğrultuda istenen parçaları çalıyoruz. Ağırlıklı olarak yöresel parçaları çalıyoruz" dedi.

Kentte ramazan ayı sürecince sahur vakti belli aralıklarla 3 top atışı yapılıyor. 19 yıldır Ramazan topunu ateşleyen Seyfettin Gökçe, "Amasya'da sahurda 3 iftarda da 1 defa top atışı yapıyorum. Sahurda 3 defa top atılması bizim kentimize özgü bir şey. Amasya'da bir gelenek halinde yıllardır top atışı yapılıyor. Ben de bu işi yaptığım için çok mutluyum. Bu geleneği sürdürüyorum" dedi.

Öte yandan belediye bandosunun dönüş yolunda talihsiz bir kaza yaşandı. Bandonun zilcisi Murat Çetin, konser sonrası patika yoldan dönerken ayağı kayarak 6 metre yükseklikten düştü. Ölümden dönen Çetin, başından yaralandı. Arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Çetin ambulansla hastaneye kaldırıldı. Murat Çetin'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Çetin Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title