Haberler

Amasya Gizli Belge Sızdırmakla Suçlanan Utku Kalı'nın Davası Ertelendi

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 52 kişinin ölümüne neden olan patlamaların ardından gizli belge sızdırmakla suçlanarak hakkında dava açılan 26 yaşındaki Utku Kalı'nın yargılanmasına Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 52 kişinin ölümüne neden olan patlamaların ardından gizli belge sızdırmakla suçlanarak hakkında dava açılan 26 yaşındaki Utku Kalı'nın yargılanmasına Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma 30 Nisan tarihine ertelendi.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 11 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen ve 52 kişinin ölümüne neden olan patlamaların ardından, üzerinde 'Gizli' ibaresi bulunan 4 belgeyi dışarı sızdırdığı ve internette yayınlanmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan jandarma er Utku Kalı, özel yetkili Samsun 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Yargılama devam ederken özel yetkili mahkemelerin kapatılmasına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesiyle kaldırılan özel yetkili Samsun 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi, Utlu Kalı ile ilgili kamu dava dosyasını inceleyerek, suçun işlendiği yerin Amasya olduğunu belirterek, davanın yetkili ve görevli Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Bugün Amasya'da görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Utku Kalı katılmadı. Amasya Ağır Ceza Mahkemesi, heyet değişikliği nedeniyle davanın detaylı incelenmesi için duruşmayı 30 Nisan tarihine erteledi. Duruşma sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kalı'nın avukatı ve ablası Ceren Kalı, "Bu celse Anayasa'ya aykırılık iddiası ile Anayasa Mahkemesine dava dosyamızın gönderilmesini tekrar ettik. Ama bu konuda talebimizin reddine karar verildi. Bu davada delil olarak dayanılan telefon delilinin adli bilişim açısından tamamen hukuka aykırı bir şekilde incelendiğini ve içerisinden bir takım belgelerin çıkartılıp, bu nedenle iddia edildiğini bunun da dava dosyasından çıkartılması gerektiğini taleplerimizi mahkemeye sunduk. Bunlar hakkında şimdilik bir karar verilmesine yer olmadığı, hükümle beraber değerlendirileceği yönünde bir karar oluşturuldu" ded

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Utku Kalı Reyhanlı Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title