Haberler

Amasya'daki Maden İşçilerinin Protestosu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Amasya'daki maden işçilerinin protestosu Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesinde çalışan işçiler Madane inmeleri Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven'in konuşması 13 yıllık maden işçisi Musa Yurttaş'ın konuşması Amasya'daki maden işçilerinin protestosu Merzifon ve Suluova ilçelerinde Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesinde çalışan işçiler, kuruluşun kapatılması ve Soma'da görevlendirilmelerine tepki amacıyla başlattıkları eylemi sürdürüyor Ocağa inen işçiler açlık grevine başladı Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesinde çalışan işçiler, kuruluşun kapatılması ve Soma'da görevlendirilmelerine tepki için maden ocağında açlık grevine başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Amasya'daki maden işçilerinin protestosu

Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesinde çalışan işçiler

Madane inmeleri

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven'in konuşması

13 yıllık maden işçisi Musa Yurttaş'ın konuşması Amasya'daki maden işçilerinin protestosu

Merzifon ve Suluova ilçelerinde Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesinde çalışan işçiler, kuruluşun kapatılması ve Soma'da görevlendirilmelerine tepki amacıyla başlattıkları eylemi sürdürüyor

Ocağa inen işçiler açlık grevine başladı

Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesinde çalışan işçiler, kuruluşun kapatılması ve Soma'da görevlendirilmelerine tepki için maden ocağında açlık grevine başladı.

Eylemlerinin 12. gününde işletme önünde toplanan işçilerden 220'ü, yazdıkları dilekçeleri yetkililere bırakarak ocağa indi ve eylemlerine sorunları çözülünceye kadar yer altında devam edeceklerini belirtti.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven, Soma Kömür İşletmeleri AŞ'nin Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesini kapatma kararı aldığını ve burada çalışan bütün işçileri Soma'ya çağırdığını söyledi.

Çocuklarının rızkını burada kazanmak istediklerini ve Soma'ya gitmek istemediklerini belirten Güven, şöyle konuştu:

"İşçilere Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesinde çalışma garantisi verildi ama sözlerinde durmadılar. Her şartta burada çalışacağımız söylenmişti. Bu sözlerinde durmadılar, biz de buna karşı bir eylem başlattık. Bugün de arkadaşlarımızın çok az bir kısmı yer üstünde nöbetçi kalmak şartıyla yer altına indi. Bu iş çözülene kadar da yer altından çıkmayacağız. Yer üstünde sürünerek ölmektense yer altında ölmeyi yeğliyoruz. Biz ekmeğimizin peşindeyiz, alın terimizin mücadelesini veriyoruz. Buradan sonuç alınana kadar bu mücadele devam edecek. Gerekirse buradan arkadaşlarımızın cansız bedeni çıkacak. Biz buraları bırakıp gitmeyeceğiz, bedeli ne olursa olsun."

İşçilerin yer altına inmesinin sorumluluğunun işletmeyi kapatan yetkililerde olacağını söyleyen Güven, şöyle devam etti:

"Bu işin sorumluları bu iş yerini bu noktaya getirenler olacak. Bizi bu noktaya zorlayanlar olacaklar. O zaman burayı devredenler Yeni Çeltek Genel Müdürü, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü söz vermişlerdi. Bugün verdikleri sözü tutmalarını bekliyoruz. Tüm yetkilileri bu konuya duyarlılığa davet ediyorum. Yetkililere durumumuzu izah ettik artık çıkış yolumuzun olmadığını söyledik, gelinen son nokta burası. Bir an önce bu işin çözülmesini bekliyoruz. Herkes destek sözü veriyor, sonuç bekliyoruz artık."

Yer altına inen işçilerden 13 yıllık maden işçisi Musa Yurttaş (44) ise 5 çocuğu olduğunu ve 9 nüfusa madende çalışarak baktığını, 4 çocuğunun da üniversitede okuduğunu belirterek, "Evimin geçimini sağlamak, rızkını kazanmak için şu anda yer altında mücadele başlatıyorum, ölmek var dönmek yok. Bu mücadelem devam edecektir. Bugün doğum günüm sebebiyle ailemin, çocuklarımın yanında mutlu bir gün geçirmek varken şu anda yer altına inmiş bulunmaktayım. Tüm sevdiklerime buradan sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yetkililerden bu işi bir an önce çözmelerini istiyorum" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Soma Kömür Merzifon Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title