Haberler

Amasya'daki Katı Atık Tesisini Açmaya Doyamadılar

Güncelleme:

Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Bakan Eroğlu ve belediye başkanı Cafer Özdemir tarafından açılan tesis, son olarak Bakan Yıldız'ın katıldığı törenle açıldı.

Amasya'daki katı atık tesisi için AK Partili yetkililer tarafından tam 5 kez açılış töreni düzenlendi. Tesis, iki başbakan, iki bakan ve bir belediye başkanı tarafından değişik tarihlerde açıldı.

2 BAŞBAKAN, 2 BAKAN, 1 BELEDİYE BAŞKANI

Amasya Katı Atık Bertaraf Tesisi dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katıldığı programla 5. kez açıldı. AB'nin hibe desteğiyle yapılan tesis daha önce dönemin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 30 Mart yerel seçimlerinden önce Belediye Başkanı Cafer Özdemir tarafından da açılmıştı.

BAKAN YILDIZ, DAHA ÖNCE 4 KEZ AÇILIŞI YAPILAN TESİSİ YENİDEN AÇTI

AK Parti döneminde toplu açılış törenlerinde tesislerin birden çok kez açılması moda oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, daha önce 4 kez açılış töreni yapılan Amasya Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin 5. kez açılışını yaptı.

Amasya Katı Atık Bertaraf Tesisi eski Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ın belediye başkanlığı döneminde 9 Aralık 2005'te Bakanlar Kurulu Kararı ile resmen kuruldu. Toplam maliyeti 16 milyon 800 bin euro olan tesisin 12 milyon 300 bin euroyu (yüzde 73,2'sini) AB, 4 bin 500 euro'sunu (yüzde 26'lık kısmını) İller Bankası karşıladı.

HER GELEN AÇTI

Aynı yıl temeli atılan tesis ilk olarak 30 Temmuz 2008'de Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesis ikinci olarak dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Mayıs 2011'de 96 tesisin toplu açılış töreninde yeniden açıldı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce 15 Mart 2014'te Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Valisi İbrahim Çomaktekin ve AK Parti Amasya Milletvekilleri ile birlikte tesise 3. kez açılış yaptı. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 18 Ekim 2014'te katıldığı toplu açılış töreninde tesis 4. kez açıldı.

ÇÖPTEN ÇIKAN FIRSAT

Son olarak da dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün yine aynı tesinin bünyesindeki elektrik üretme birimini açtı. Bakan Taner Yıldız, "Çöp bir tehdittir ama bunu fırsata çevirmek bizim elimizdedir. Dünyada enerjinin yüzde onu çöpten üretilmektedir. Şu anda Türkiye'de 100 megabaytlık tesis açıldı. 180 megabaytlık tesisin inşaatı sürmektedir." diye konuştu. (Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Taner Yıldız Amasya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (76)

Mustafa Kemal Çetin:

Bu ak partililer toplu açılışlarda ne kurdelası kesiyor ben anlamış değilim şahsen. Her gün mü toplu açılış olur birader? Bir zamanlar rahmetli Erbakan Hoca da orada burada tesis açardı. Sonra o tesislerde yıllar sonra inekler otlamaya başladı, tıpkı AKP. liler gibi. .

17
2
yanıtYanıtla
KoyunlarmobilWeb@haberler.com:

Yüz kere açılsa da koyunlar helal olsun der.

16
1
yanıtYanıtla
fatih:

tuvaletin kapısı açılmıyor biri açıverse kapı bozulmuşta

17
0
yanıtYanıtla
ŞİLANN:

nee beşi ne onuu 100 kerede aynı yeri açsalar bu at gözlüklü halk bu riyakarlığı bu sahtekarlığı görmezz hiç bişey değil yaa ayakkabı kutusunda para ne gezerr arkadşş insanlar hiç sorgulamıyor muu yaa böylee bir halk olduktann sondaa haklılar 10 kerede bir yerin açılışın yaparlar bin kerede başka bu halkı nasıll meydanlara topylayıp kuranı kerimi gösterip oy toplayacaklarr

16
0
yanıtYanıtla
erdal:

akpliyim ama akp eskisi gibi gelmiyor bana peki oyumu kime vereyim ozaman diyorum kendime şöyle bi bakıyorum oy verecek adamda yok chp desen hizmet yapmaz din düşmanlığı yapar başörtüsünü yasaklar felan hırsız desen tüm partiler aynı mhp desen mhp yi bilemiyorum ne olur türk kürt çatışması olurmu hdp desen ülkeyi böler faşistlik yapar sanırım hepsi aynı

4
12
yanıtYanıtla
metin:

Allahım Yarabbim kurtar bizi bu adamlardan ya yalvarıyoruz. .

15
0
yanıtYanıtla
ricacı:

bizim lavabonun musluğunda da 15 gündür bir problem var ya , neyse.

15
0
yanıtYanıtla
MHP'liMobil-IOS:

AKP'nin seçim Standı bile elektiriğin camiden kaçak kablo çekmiş yakaladılar ulan elinizde KURAN, dilinizde yalan kursagınızda haram ALLAH bunların Hesabını inşallah sorar sizden

14
0
yanıtYanıtla
...:

Çok komiksiniz artık ben bunlara bişey diyemiyorum pesss. . .

14
0
yanıtYanıtla
?Mobil-IOS:

Meeeeeereeee

14
0
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title