Haberler

Amasya'da Yükümlülere Girişimcilik Kursu Düzenlendi

Amasya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, yükümlülerin iş sahibi olması için girişimcilik kursu düzenledi.

Amasya Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yükümlülerin iş sahibi olması için girişimcilik kursu düzenledi.

Amasya Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Tenlik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amasya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile KOSGEB Amasya Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında altı ay süreyle yapılan protokol doğrultusunda tahliye edilen ve denetim altına alınanlarla denetimli serbestlik yükümlülüğü altındaki diğer kişilere yönelik uygulamalı girişimcilik kursu verileceğini söyledi.

Söz konusu protokol gereği yükümlü ilk grubun 17-30 Nisan 2014 tarihleri arasında eğitim almasının planlandığını belirten Tenlik, amaçlarının yükümlüleri suça tekrar karışmadan toplumla bütünleşmesi, kendilerine ait işletmelerini kurup topluma faydalı bireyler olmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

Tenlik,  dezavantajlı grupların topluma kazandırılması, bu grupların ihtiyaç duyduğu mesleki beceri ve maddi katkının sağlanarak hem kalifiye iş gücünün oluşturulması, hem de bu insanların üretime katılması amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.

Tenlik, "Yükümlü olanların dışında ilimizde  bu kursları almak isteyenlere de kurslarmız açık. Yapılan protokol süresi 6 ay. Kursiyerlerin talepleri üzerine bu süre uzatılabilir ve bir sonraki kurs dönemi için Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz uzmanlarınca kayıtlar yenilenebilir" dedi.

KOSGEB Müdürü Bayram Ali Kukuş ise tüm girişimcileri desteklemek için çalışmalarını gelen talepleri değerlendirerek sürdürdüklerini ifade etti.

Eğitimleri Proje Danışmanı Serhan Bektaş'ın vereceği, eğitime katılan 30 kişiye eğitim sonrası proje hazırlaması durumunda kişi başı 30 bin lira ve 70 bin lira faizsiz, iki yıl sonra taksitle geri ödemeli kredi imkanı sağlanacağı öğrenildi. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title