Haberler

Amasya'da Suluova Tanıtıldı

Mustafa Kemal Atatürk’ün 12 Haziran 1919’da Amasya’ya gelişinin anısına düzenlenen 12 22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Suluova Gecesi düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 12 Haziran 1919'da Amasya'ya gelişinin anısına düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Suluova Gecesi düzenlendi.

Şehzadeler gezi yolunda tertip edilen programda bir konuşma yapan Kaymakam Hayatı Taşdan, "Amasya festivalinde bizlere de ayrı bir gece ayırdıkları için başta sayın valimiz olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen bütün herkese şükranlarımızı arz ediyorum" dedi.

Şehzadeler Şehri Amasya'nın önemli bir parçası olan Suluova'nın eski adının "sulak yurt" manasına gelen "Arguma" olduğunu belirten Taşdan, şunları dile getirdi:

"1902 yılında Suluca adıyla henüz nahiye iken 1957 yılında Suluova adıyla ilçe özelliği kazanmıştır. İlçemizin merkezi ve 40 köyüyle beraber yaklaşık 50 bin nüfusu vardır. Suluova hem tarihi hem kültürler mozaiği, mümbit coğrafyası, ulaşım kolaylığı, tarımda ve özellikle hayvancılıktaki önemli potansiyeli ve de ekonomik anlamda ciddi rezervlere sahip maden sahalarıyla hem kendi gelişimini arttırmaya hem de Amasya'mızın marka değerini yükseltmeye gayret eden önemli ilçelerimizden biridir."

Belediye Başkanı Fatih Üçok ise 1954 yılında kurulan şeker fabrikasının Suluova'nın büyümesi ve gelişiminde büyük rol oynadığını belirtti.

Üçok, "Geniş tarım arazileri, zengin su kaynakları, Yedikuğular Kuş Cenneti ve Derinöz Barajı'yla Suluova'mız yatırımını bekleyen, potansiyeli olan önemli bir Orta Karadeniz ilçesidir" dedi.

Konuşmaların ardından Suluovalı şair Mustafa Ayvalı "Sen Suluova'sın" adlı şiirini seslendirdi. Ardından Türk Sanat ve Halk Müziği mahalli sanatçıları Ramazan Boz ile Uğur Vanlı çeşitli eserler seslendirdi. Şarkılara zaman zaman Vali İbrahim Halil Çomaktekin de eşlik etti.

Katılımın yoğun olduğu program halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle sona erdi. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Fatih Üçok Suluova Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title