Haberler

Amasya'da Festival Başladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 12 Haziran 1919’da Amasya’ya gelişinin anısına düzenlenen 12-22 Haziran Uluslar arası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 12 Haziran 1919'da Amasya'ya gelişinin anısına düzenlenen 12-22 Haziran Uluslar arası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Atatürk'ün şehre ilk adımını attığı Culüs Tepe mevkisinden Yavuz Selim Meydanı'na kadar yapılan yürüyüş ile başlayan kutlamalara Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Ak Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ile Avni Erdemir, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, askeri erkan, diğer yetkililer, vatandaşlar, öğrenciler ve misafir halk dansları ekipleri katıldı.

Milli mücadele anıtına çelenk sunup anıt şeref defterimi imzalamasının ardından yaptığı konuşmada milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal'in 12 Haziran 1919'da Amasya'ya gelişinin tesadüf olmadığını bir kez daha gördüklerini belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kurtuluş Savaşı'ndan sonra cumhuriyeti kurabildiysek ve bugün demokrasimizin standartlarını yükseltebiliyorsak işte bu temelden aldığımız güçle bunu gerçekleştiriyoruz. Milli iradeye bu vurgu yapılmamış olsaydı. Milletin azim ve kararlılığına bu vurgu yapılmamış olsaydı bugün cumhuriyetin ve demokrasinin kazanımlarından uzak kalabilirdik. Dolayısıyla Amasya Tamimi aynı zaman bir demokrasi temeli, demokrasi belgesi olarak da anlaşılması gerekir diye düşünüyorum. Aynı şekilde bir Kalkınma Bakanı olarak da bu belgeye baktığımda kalkınmamızın ruhunu da aslında bu belgede görüyorum" diye konuştu.

Yılmaz'ın konuşmasının ardından yapılan tören geçişinde Gürcistan, Kazakistan gibi ülkelerden gelen misafir halk dansları ekipleri hünerlerini sergiledi. Ayrıca çiftçiler, ormancılar, madenciler, hamamcılar, tekvandocular, güreşçiler, boksçular ve gazilerde geçiş yaptı. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Cevdet Yılmaz Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title