Haberler

Amasya'da Davul-Zurnalı Turizm Haftası Kutlaması

Amasya'da 15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Amasya'da 15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Törenlere Amasya Valisi A. Celil Öz ile eşi Rukiye Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve eşi Hilal Özdemir, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya, Amasya Turizm Derneği Başkanı A. Suad Akcan, diğer yetkililer ve İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri katıldılar. Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen halk oyunları gösterisinin ardından Alçak Köprü'ye kadar davul zurna eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşte öğrenciler vatandaşlara karanfil dağıttı. Daha sonra Hazeranlar Konağı'nda düzenlenen el sanatları sergisinin açılış töreni yapıldı.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada Amasya'da turizmin hızla geliştiğine dikkat çeken Vali Öz, "Turizmin hızla gelişmesindeki en önemli etkenlerden birisi de artık kültür turizminin daha fazla tercih edilmesidir" dedi.

Öz, "Turistler bu bölgenin yöresel ve geleneksel el sanatları ile beraber renklerini ve yöresel lezzetlerini de görmek istiyorlar. Bu nedenle bunların yaşatılması çok önemli. Bunun için Halk Eğitim Merkezleri, KADHİM ile beraber belediye kültür evlerimiz çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bunun yanında mikro kredide çalışan bayanların güzel çalışmaları var. Bu konuda önemli mesafeler alındı. Bundan sonraki süreçte beklentimiz ise, kurslara gelen bayanların, bizim kendilerine sağlayacağımız mekan, malzeme desteği ve satış imkanı ile birlikte, dernek veya kooperatif olarak örgütlenmeleri ve bu çalışmalarını ev ekonomisine çevirsinler istiyoruz. Çünkü sürekliliğe ve markalaşmaya ihtiyacımız var. Turizm haftamızın güzelliklere vesile olmasını diliyor ve sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Serginin ardından Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ve beraberindeki turizmcileri makamında kabul eden Vali Öz, "Amasya turizm konusunda her geçen gün gelişiyor. Ziyaretçi sayısı açısından ilk 3 ay verileri çok önemli artışlar olduğunu göstermekte. Yine konaklama konusundaki rakamlar da çok önemli. Konaklama konusunda sayısal ve nitelik olarak daha fazla iyileşmeye ihtiyacımız var. Özellikle restoran, kafe ve diğer hizmet noktalarında daha hızlı bir dönüşüm yaşanıyor. Bu dönüşüm konaklama noktasında da başladı ve devam edecek. Bunlarla beraber hizmet sektöründeki elemanların eğitimi ve farkındalığı konusunda bazı çalışmalar var. Bu çalışmalar da devam ettiği sürece daha güzellikler yaşayacağız. Karşılaştığımız yerli yabancı ziyaretçiler memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Bizler daha fazla çalışıp bu memnuniyeti daha fazla artıracağız. Bu duygularla hepinizin, özellikle de turizm sektörüne emek veren çalışanların turizm haftasını kutluyorum" şeklinde konuştu. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası Celil Öz Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title