Haberler

Başkan Özdemir: Parkı Bilgimiz Dışında TCDD Sattı

Güncelleme:

Amasya Belediye Başkanı Özdemir Hızırpaşa Mahallesi'ndeki park alanının belediyenin bilgisi dışında TCDD tarafından satıldığını söyledi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Söz konusu gayrimenkul, belediyemizin bilgisi dışında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından 19 Şubat 2014 tarihinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na satışı yapılmıştır" bilgisini paylaştı.

Özdemir, Hızırpaşa Mahallesi'ndeki park alanına yapılmak istenilen akaryakıt istasyonu ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Hızırpaşa Mahallesi'nde akaryakıt istasyonu yapımı nedeniyle ağaçların kesildiğini iddia eden grup tarafından dün başlatılan eylemler devam ediyor.

Eylemlerin sürdüğü söz konusu gayrimenkulün TCDD'ye ait olduğunu anımsatan Özdemir, şunları kaydetti:

"Amasya Merkez Hızırpaşa Mahallesi İstasyon mevkinde Devlet Demir Yolları'na ait 217 dönümlük yer Şehir İmar Planında (DDY) tahsisliyken yine (DDY) talebi üzerine 07 Kasım 2006 tarihinde Revizyon İmar Planı yapılmıştır. Bu planda Pazar Alanı, Açık Fuar ve Rekreasyon Alanı (Festival Alanı) Semt Spor Alanı (Yeni Kapalı Spor Salonu), Ticari Alanlar, Eğitim Tesisleri Alanı, Özel Proje Alanı, Akaryakıt ve LPG İstasyonu olarak düzenlenmiştir. 09 Temmuz 2008 tarihinde 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesine istinaden bu bölgenin tamamında arsa ve arazi düzenlemesi (Parselasyon-İmar Uygulaması-Hamurlama) yapılarak tapuya tescil ettirilmiştir. Söz konusu gayrimenkul Belediyemizin bilgisi dışında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından 19 Şubat 2014 tarihinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na satışı yapılmıştır. Yine Belediyemizin bilgisi dışında Türkiye Petrolleri Ananim Ortaklığı (TPAO) tarafından da bu alan Yap-İşlet-Devret modeliyle ihaleye çıkarılmış ve şehrimizdeki bir akaryakıt firması tarafından ihale kazanılmıştır. "

Bundan sonraki sürecin hukuki alanda takip edileceğini kaydeden Özdemir, "Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) belirtilen 1685 Ada, 2 Parsel 4451.95 metrekarelik yer için 30 Mayıs 2014 tarih ve 901 sayılı yazı ile 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 20-21 ve 22'nci maddelerinde belirtilen (Müracaat tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ruhsat verilir) kesin hükümü vardır. Bu hükme istinaden söz konusu Gayri Menkul İmar Kanunu, İmar Planı ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmenlikleri'ne uygun olarak hukuki süre içerisinde 23 Mayıs 2014 tarih 2014/101 sayı numarası ile "Yapı Ruhsatı" verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Amasya Merkez Cafer Özdemir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

uzaklardaaann:

'' Bu planda Pazar Alanı, Açık Fuar ve Rekreasyon Alanı (Festival Alanı) Semt Spor Alanı (Yeni Kapalı Spor Salonu), Ticari Alanlar, Eğitim Tesisleri Alanı, Özel Proje Alanı, Akaryakıt ve LPG İstasyonu olarak düzenlenmiştir. ''Bu başkan AKP li idi değil miğ. Yalanları ikrarında gizli ağa babaları gibi. Ben tescil ettim ama DDY sattı. Tescil edilmeseydi satılır mıydı acaba? Anlayan beri gelsin.

6
0
yanıtYanıtla
misafirterminatoradem@gmail.com:

Boyle pislik olamaz akp li olarak utaniyorum

1
0
yanıtYanıtla
İBRAHİM:

RUSAT İÇİN NE KADAR ÜCRET ÖDEDİLER . ONU DA AÇIKLA RUHSAT VERMEK VEYA VERMEMEK BELEDİYE YETKİSİ DAHİLİNDESEN KENDİ EVİNİ HERHANGİ BİR PETROL İSTASYONU YANNA TAŞIRMISIN..

1
0
yanıtYanıtla
yalnızefe adem:

NE GÜZEL VER ÖNCE RUHSATI SONRADA GİDELİM MAHKEMEYE DE OH NE LAAA SORMAZLARMI KARDEŞİM SANA NASIL VERDİN DE ŞİMDİ İPTAL EDELİM DİYOSUN DİYE HEM O SÜREÇTE SİZ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI DEĞİLMİYDİNİZ Kİ... YOKSA TREN GARININ DİĞER TARAFLARINIDA MALUM BAŞKAN YARDIMCINIZAMI VERMEYE HAZIRLIK BU ... OLAYLARI BAŞLATAN ANLADIĞIM KADARIYLA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISININ AKRABALARI VİDEOLARDA O GÖZÜKÜYOR VE ŞU ANDA SİZİN PARK BAHÇE MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞIYOR VİDEOLARA BAKARSANIZ KİM OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ .. ACABA BELEDİYE MAHSUSMU YAPTIRIYOR HALKI GALEYANA GETİRİYOR???

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title