Haberler

Amasya'da Ağaçları Kökleriyle Taşıyorlar

Güncelleme:

Gümüşhacıköy'de yeni hükümet konağı inşaat alanında bulunan farklı türdeki 100 ağacın özel araçlarla sökülerek farklı alanlara taşınmasına başlandı.

Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılıp yenisi yapılmasına karar verilen hükümet konağının projesinin bahçedeki ağaçlık alanı da kapsaması üzerine Amasya Valiliği, 100 farklı türdeki ağacın sökülerek başka alana taşınmasına karar verdi.

Bunun üzerine yerlerinden sökülen ağaçlar, daha önce belirlenen alanlara dikilmek üzere taşınmaya başlandı.

İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin, söz konusu ağaçlık bölgenin yeni yapılacak hükümet konağı alanı içerisinde olduğunu anlattı.

Ağacın yetişmesinin uzun zaman aldığı için hassasiyetle korunması gerektiğini vurgulayan Tekin, vatandaşın da modern ve insan onuruna yakışan kamu binalarından hizmet almasının en doğal hakkı olduğunu belirtti.

Tekin, hizmet binalarını, insanların yaşam alanlarını tahrip etmeden ve doğaya maksimum saygı göstererek yapmak zorunda olduklarını anlatarak, "Valimiz İbrahim Halil Çomaktekin'in talimatları gereği ilçedeki sivil toplum örgütleri ve duyarlı vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucu ortak noktada buluştuk. Ağaçların kesilmesi yerine lise binamız ve cezaevi kampüsüne nakledilmesini kararlaştırdık. Ağaçlara en ufak zarar verilmeden kamu binalarına nakledilecek ve insanlarımızın hizmetine sunulacak. Nakledilecek ağaç sayısı 100 civarında. Vatandaşlarımızdan istek olması durumunda ücreti karşılığında istediklere yere de nakledilecek" diye konuştu.

Gümüşhacıköy CHP İlçe Başkanı Sefa Kizir de ağaçların kesilmek yerine sökülerek başka bir alana dikilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Vali Çomaktekin ve Kaymakam Tekin'e teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Tekin Gümüşhacıköy Amasya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

merzifonlu:

geziciler bakalım bu fikre ne diyecek inşallah taksim meydanı gibi hacıköy meydanınıda talan etmezler. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title