Haberler

Amasya'da 60 Koç Dağıtıldı

Amasya’da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi’ kapsamında üreticilere 60 damızlık koç dağıtıldı.

Amasya'da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında üreticilere 60 damızlık koç dağıtıldı.

Müdürlük bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine Vali İbrahim Halil Çomaktekin de katıldı. Törende konuşan Vali Çomaktekin, "Küçükbaş hayvancılığı, hayvancılık politikası içerisinde çok önemli bir alandır" dedi.

Çomaktekin şöyle devam etti: "Kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın gelir düzeyinin yükseltilmesi, buna bağlı olarak hayvancılığın gelişmesi ve hayvancılıktan ülkemizin mili ekonomisine katkı sunma, kırsaldaki vatandaşların göçünü kesme ve kırsal alandaki meraların en iyi şekilde değerlendirilmesi için hayvancılığın desteklenmesi çok önemlidir. Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için önemli bir husus da meraların ıslahıdır. Meralar iyi ıslah edildiği zaman hayvancılık gelişir. Böylece hayvancılık açısından önemli bir girdi maliyeti olan yem maliyeti düşmüş olacak ve dolayısıyla da hayvancılık daha cazip bir hale gelecek."

Sağlıklı beslenme için kırmızı etin çok önemli olduğunu, insan sağlığı, zeka düzeyinin yüksek olması ve güçlü olmak için kırmızı etin yenmesi gerektiğine değinen İbrahim Halil Çomaktekin, dağıtılan hayvanların et ve süt bakımından zengin, hayvan neslinin artarak devam etmesi için özellikle seçildiğini söyledi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin'in de projenin detayları hakkında bilgiler sunduğu programda hayvanlar kura ile hak sahiplerine teslim edildi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title