Haberler

Amasya'da 50 Çocuk Sünnet Ettirildi

Amasya Belediyesi ve Hayatcan Derneği'nin katkılarıyla 50 çocuk sünnet ettirildi.

Amasya Belediyesi ve Hayatcan Derneği'nin katkılarıyla 50 çocuk sünnet ettirildi.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, bir otelde düzenlenen sünnet şöleninde, devletlerin en büyük güç ve sermayelerinin çocukları olduğunu belirtti.

Belediyelerin, derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çocuklara sahip çıkmalarının çok anlamlı olduğunu anlatan Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Devlet olarak gençlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Fakat bu görev sadece devletin değil aynı zamanda belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve hayırsever insanlarımızın da vazifesidir. Devletimiz toplumda sosyal adaleti, sosyal dengesizlikleri gidermek için çok önemli projeler yürütüyor. Belediyemiz de Hayatcan Derneği ile  beş yıldan bu yana sağlıklı nesillerin yetişmesi için milli ve manevi değerler içinde önemli bir yer teşkil eden sünnet merasimini gerçekleştiriyor. Bu hizmet gerçekten çok anlamlı ve faydalı.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise sünnetin İslam inancının temel ögelerinden bir tanesi olduğunu belirtti.

Belediye olarak bu tür faaliyetlere önem verdiklerini vurgulayan Özdemir, "Güzel bir organizasyon oldu. Çocuklarımızın bu güzel günlerinde biz de yanlarında olduk. Bu şölenlerin geleneksel hale gelmesini çok önemsiyoruz. Emeği geçen dernek yetkilileri ve sağlıkçı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Şölene Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek ve çok sayıda davetli katıldı. Sünnet olan çocuklara altın hediye edildi. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Cafer Özdemir Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title