Haberler

Amasya'da 154 Yıllık Ramazan Gelenegi Sürdürülüyor

Amasya'da 154 yıllık Ramazan gelenegi sürdürülüyorAmasya'da 154 yıldır süren Ramazan geleneği bu yıl da devam ediyor.

Amasya'da 154 yıllık Ramazan gelenegi sürdürülüyor

Amasya'da 154 yıldır süren Ramazan geleneği bu yıl da devam ediyor. Belediye bando ekibi 300 metre yükseklikteki Harşena Dağı'nda kent merkezinin duyabileceği şekilde iftar öncesi konser verdi.

Amasya'da 154 yıldır süren gelenek yaşatılıyor. Belediye bandosu 'Ramazanbüs' olarak adlandırılan üstü açık otobüs ile çıktığı 300 metre yüksekliğinde Harşena Dağı'nın eteğine varıp, yaya olarak patika yolları aşarak Amasya Kalesi'ne ulaştı. İftardan bir saat önce konser veren bando ekibi, halka aynı zamanda iftarın yaklaştığını duyurdu. Yaklaşık 1 saat süren konserde bando, Ramazan ayı süresince çalacakları parçaları seslendirdi. Bu yıl ülkede çok sayıda şehit olması nedeniyle çaldıkları parçaları kahramanlık türküleri üzerine kuran bando ekibi 'Çanakkale içinde aynalı çarşı', 'Genç Osman' ve 'Türkiyem' parçalarını çalarak şehitleri saygıyla andı. Bando Şefi 47 yaşındaki Osman Kiraz, "Her sene olduğu gibi 11 ayın sultanı Ramazan'ın ilk gününde yine Amasya Kalesi'nde iftar ve sahurda konser vermekteyiz. İftardan 1 saat önce halkımıza konser veriyoruz. Bu sene şehitlerimiz olması nedeniyle kahramanlık şarkılarını çalmayı düşündükö dedi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir 154 yıllık geleneği yaşattıklarını söyleyerek, "Amasya kalesine belediye bando takımımızla beraber çıktık. Her Ramazan akşamı iftardan bir saat önce buraya çıkıp Amasya halkına çok güzel parçalar seslendirdi. İftarın gelişini müjdeledilerö diye konuştu. Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Cafer Özdemir iftar topunu ateşledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cafer Özdemir Genç Osman Amasya Politika Güncel Haberler

title