Haberler

Amasya CHP'li Belediye 85 Kişiyi İşten Çıkardı

Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçe Belediyesi sözleşmeleri sona eren 85 işçiyi işten çıkardı. Sözleşmelerinin yenilenmemesine tepki gösteren işçiler, eylem yapıp bu durumu protesto etti.

30 Mart yerel seçimlerinde Ak Partili olan Gümüşhacıköy İlçe Belediyesi'ni kazanan CHP'li Belediye Başkanı Zehra Özyol, geçen 28 Şubat'ta iş sözleşmeleri sona eren 85 işçinin sözleşmesini yenilemeyerek işten çıkardı. 2006 ve 2009 yıllarında taşeron firma üzerinden işe giren 85 kişi, bugün aileleri ile birlikte Gümüşhacıköy Meydanı'nda toplanarak alınan karara tepki gösterdi. İşçilerden 2 çocuk babası Süleyman Tuğ, "2009 yılından bu yana taşoren işçi olarak çalışmaktaydım. Belediye de zabıta şoförlüğü başta olmak üzere bir çok görevde bulundum. 30 Mart 2014 seçimlerinde CHP'li Belediye Başkanı Zehra Özyol'un seçim kazanması ile beraber değişik konumlarda fen işlerinde, çöpte, temizlikte birçok arkadaşımızla beraber çalıştık. Bugün de kış gününde biz arkadaşlarımızla beraber mağdur olduk" dedi.

İşten çıkarılan işçilerden Hacı Dursun Koçak'ın eşi Birgül Koçak ise birkaç gün sonra kutlanacak olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kadın belediye başkanı Zehra Özyol'un kendilerini mağdur ettiğini belirtti.Açıklamaların ardından belediyeye kadar yürüyen işçiler, ill dışında olan Belediye Başkanı Zehra Özyol ile görüşemedi. Belediye binası önüne siyah çelenk bıraktı. Kalabalık grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

gumushacıkoylumobilWeb@haberler.com:

merhabalar oncelıkle çıkan arkadaşlar umarım yenı işlerını bulurlar ama o arkadaşlar ıse gırerken kımler cıktı kahvelerde oynadıkları yerden maas aldılar cogu calıstıkları ıse bıle gıtmedı kaymakam ofısı basanlar beledıye bınasında beledıyeyı basanlar bunlar cabuk unutuldu arkadaşlar MHP lıydı bırden hepsı akp lı oldu sımdıde ıslerınden çıkarıldıklarına eylem yapıyorlar ıse gırdıklerınden kılerın yerıne nasıl gırdıler once onları sorgulasınlar personel mudurulugu yapan arkadasın ne gıbı bır egıtımı varmış beledıyenın onemlı yerlernde görev alan arkadaşlar daha ortaokulu mezunu bıle degıldı herkez kendıne çuvaldızı batana kadar sesını çıkartmaz 3 sene sonrada sızlerın yerınde chp lıler olacak onlar kapıya konulcak sızler yerlerınıze gececeksınız olacak budur o yüzden once zıhnıyetı degıstırelım

2
0
yanıtYanıtla
amasyalımobilWeb@haberler.com:

eee zamanında sizlerde başkaları işten çıkartıldığında onların yerine girmiştiniz..Sırtınızı partiye ve tanıdık dayılarınıza dayayarak işe bile gitmediğiniz zamanlarınız oldu..HAA unutmayın sizler gibi yatarak maaş alanlar Türkiyenin her yerinde var.

1
0
yanıtYanıtla
GUMUSHACIKOYLUmobilWeb@haberler.com:

valla sen herhalde ya hacıkoylu degılsın adam kaymakamlık bınası bastı dıyorum sen bana taşeron oyle yatan adammı çalıştırır dıyorsun heyyy ne adamlar vardı sadece yatarak para kazanan ayrıca bu yatan adamlar önceden hacıkoyde terör estıren ceteler cete elemanlarıdır kendılerıne faydaları olmayan hacıkoye ne faydası olacak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title