Haberler

Amasya - Başbakan Yardımcısı Canikli: Baykal ve CHP Defalarca Özür Dilemeli

Başbakan Yardımcısı Canikli: Baykal ve CHP defalarca özür dilemeliBAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliği teklifine ilişkin "Bu kadar yetkiyi peygambere verseniz, peygamberi bozar" diyen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Canikli: Baykal ve CHP defalarca özür dilemeli

BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliği teklifine ilişkin "Bu kadar yetkiyi peygambere verseniz, peygamberi bozar" diyen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a tepki gösterdi. Canikli, 'Cumhuriyet Halk Partisinin kimyası epeyden beri bozuktu. Son derece mantıksız, dengesiz açıklamalar geliyor. Sayın Baykal'ın son açıklaması bu millettin manevi duygularına çok büyük hakaret ve saygısızlıktır. Sayın Baykal'ın ve CHP'nin önce Türk milletinden ve bütün Müslümanlardan defalarca özür dilemesi gerekiyor' dedi.

Bir dizi ziyaretler ve programlara katılmak için Amasya'ya gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ilk olarak Amasya Valiliği'ni ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Ardından Amasya Belediyesi'ni ziyaret eden Canikli, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Bu kadar yetkiyi peygambere verseniz, peygamberi bozar" diyen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a tepki gösteren Nurettin Canikli, Deniz Baykal'ın ve partisinin özür dilemesi gerektiğini söyleyerek, 'Cumhuriyet Halk Partisinin kimyası epeyden beri bozuktu. Ama son 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı halk oylaması vesilesiyle iyice allak bullak oldu. Bunu hem Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalardan anlıyoruz. Hem de eski genel başkan Deniz Baykal ve diğer sözcülerin yaptığı açıklamalardan çok net bir şekilde anlıyoruz. Son derece mantıksız, dengesiz açıklamalar geliyor. Sayın Baykal'ın son açıklaması bu millettin manevi duygularına çok büyük hakaret ve saygısızlıktır. Hakikaten çok büyük bir hatadır. Milletimizin bu anlamda büyük oranda yaralamıştır bu ifade. Tabi aslında CHP'nin bu konuda ki yaklaşımı ve kanaatini yansıtan bir cümledir esasında Baykal'ın bu konuda ki açıklamaları zihin gerilerinde yatan çok fazla açığa vurmadıkları kanaat ve düşüncelerinin zaman zaman bir şekilde açığa çıkmasından ibarettir. Jakoben yaklaşım CHP'nin en temel özelliğidir bugüne kadar. Halka tepeden bakan, halkın düşüncelerini dikkate almayan onları hor gören, manevi değerleriyle, inançlarıyla alay eden ve onlara saygı duymayan bir yaklaşımla ve eylem içerisinde oldu. Böyle bir tespitin altını dolduracak sayısız örnekler vardır CHP'nin tarihinde. Yani o açıdan sürpriz değil. Çok üzücü bir hadisedir. Sayın Baykal'ın ve CHP'nin önce Türk milletinden ve bütün Müslümanlardan defalarca özür dilemesi gerekiyor' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıkladığı referandum anketi ile ilgili de açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Canikli, tereddütlerinin olmadığını, milletin gerekeni bir kez daha yapacağını söyleyerek, '16 Nisan Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halk oylaması sonuçları noktasında bizim herhangi bir tereddüdümüz yok. Milletimiz orada gerekeni bir kez daha yapacaktır. Anketlerde bu doğrultudadır. Ondan dolayı da kuşku duymuyoruz. Önceki seçimlerde de benzer yöntemleri CHP başta olmak üzere bazı kesimler kullandı. Yani manipülasyon ve kamuoyunu algısını yönlendirmek amacıyla bu konuda anketler yapıldı. Kamuoyunun düşüncesini öğrenmek amacıyla değil de yönlendirmek amacıyla yapılan anketlerdir onlar. Sayısız keredir biz bunlarla daha önce muhatap olduk. Hemen hemen bütün seçimlerden ve referandumlardan önce buna benzer algı oluşturma operasyonları yapıldı. Bu da onlardan bir tanesidir. Yoksa gerçek onların ifade ettiği gibi değil kesinlikle. Onu biliyoruz. Milletimiz de biliyor. Yani olan bitenin farkında. Başlarda biraz çok ciddi kara propaganda nedeniyle bazı vatandaşlarımızın kafasının karışması söz konusu oldu. Ama sonra önerdiğimiz sistem Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ayrıntılı bir şekilde vatandaşlarımızla paylaştıktan sonra o konuda da tereddütler büyük orada giderilmiş durumda. Karalamalar olmuştu ama hiçbir dönemde bu dönem olduğu gibi yoğunlaşmamıştı. Şuanda hakikaten çok büyük oranda bir yalan kampanyası adeta yürütülüyor ve bunu bile bile yapıyorlar' dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bir kararname bizim oğlan müsteşar olacak. İlkokul mezunu, olsun diyecekler' açıklamasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Canikli, açıklamaların akıl ve mantık dışı olduğunu belirterek, 'Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi eğer geçerse Cumhurbaşkanı müsteşarını, müsteşarları 12 yıl tecrübe şartı aramaksızın, ilkokul mezunu bir kişiyi dahi müsteşar yapabilecek. Anasaya'da bu var' diyor. O kadar net ve açık bir yalan ki Anayasada böyle birşey yok. Anayasa bunu düzenlemiyor. O kanunla düzenlenmiş bir konu ve halen devam ediyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı kararnamesiyle özlükle ilgili konular düzenlenemez. Kanunla düzenlenmiş olan konular Cumhurbaşkanlığı kararnamesine konu edilemez. Bu net yazılmasına rağmen bunun aksine öyle olacak gibi yalan yanlış açıklamalar yapıyorlar. Bu vahim bir tablo eğer bilmeden yapıyorsa vahim. Bilerek yapıyorsa zaten çok kötü bir olay. Önümüzdeki dönemde buna benzer akıl ve mantık dışı rasyonel olmayan gerçeği yansıtmayan değerlendirmelerin artmasını bekliyoruz' diyerek şunları söyledi:

'Çünkü CHP'nin özelliğidir. Panikledikçe, denge bozuldukça izan kaybolunca, izan çok önemli bir kavramdır. İzan kaybolduktan sonra her şey beklenebilir bunlardan. O kadar çok örneklerini yaşadık ki bu da onlardan bir tanesi. Dolaysıyla CHP o kara yöntemlerini şuan da yoğun bir şekilde kullanmaya devam ediyor.'

Görüntü döküm

-------------

-Nurettin Canikli'nin valilikte karşılanması

-Nurettin Canikli'nin şeref defterini imzalaması

-Nurettin Canikli'nin belediye meclis üyeleriyle tokalaşması

-Nurettin Canikli'nin açıklamaları

(SÜRE: 05.49 Dk) (BOYUT: 185 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Savaş TUTAK/AMASYA, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Canikli Deniz Baykal Antalya Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title