Haberler

Amasya Altın Bebek Dostu Oldu

Amasya’ya Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Altın Bebek Dostu İl’ ünvanı verildi.

Amasya'ya Sağlık Bakanlığı tarafından 'Altın Bebek Dostu İl' ünvanı verildi.

Yapılan bir dizi çalışma neticesinde Amasya'nın İstanbul ve Kırıkkale ile birlikte 'Altın Bebek Dostu' üç il arasında olduğunu belirten Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Bu ödülün Amasya'mıza hayırlı olmasını diliyor, bu başarının kazanılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Grand Ottoman salonunda düzenlenen törene Vali Çomaktekin'in yanı sıra Halk Sağlığı Müdürü Öner Nergiz, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, Altın Bebek Dostu seçilen kurumların temsilcileri ve davetliler katıldı.

Tören öncesinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı anne sütünün önemi ve proje hakkında sağlık çalışanlarına bir konferans verdi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün sağlıklı nesiller ve sağlıklı toplumlar oluşturmak adına bu konuya altyapıdan başlayıp, bebeklerin doğumu ile beraber anne sütünün önemini toplumun geneline bilinçli bir şekilde yaymak için bu konuda eğitim çalışmaları yürüttüğünü vurgulayan Vali Çomaktekin, "Ayrıca sağlık personelimiz de halkımızın sağlığı için gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışmaktadır. Bu kapsamda sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla, anne sütünün önemine dikkat çeken çalışmalar yapılmıştır. İlimizde Taşova, Suluova, Gümüşhacıköy Devlet Hastaneleri, Merzifon Onur Tıp Merkezi, Amasya Özel Şifa Tıp Merkezi, 54 tane Aile Sağlığı Birimi ve 8 özel işletme "Bebek Dostu" ünvanı almıştır" diye konuştu.

Anne sütünün annenin bebeğiyle olan sevgi bağlarının oluşması için önemli bir iletişim aracı olduğunu anlatan Çomaktekin, "Geleceğe güvenle bakan, bilgi teknolojilerini kullanabilen, tam donanımlı nesiller yetiştirmek ancak, sağlıklı beslenen ve gelişimlerini tamamlayan bireylerle mümkün olacaktır. Bu sebeple anne sütünün taşıdığı değer, ayrı bir önem taşımaktadır. Anne sütü anne ve bebeği birçok hastalıklardan koruyarak, bağışıklık sistemlerinin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Annenin bebeği ile olan sevgi bağlarının oluşması için önemli bir iletişim aracıdır. Anne sütü alan bebeklerin zeka oranı daha yüksektir. Bu bilinçle hareket eden sağlık teşkilatımız "Altın Bebek Dostu İl" projesi ile ilimizde anne sütü ve emzirmenin korunması, geliştirilmesi ve desteklenmesine yönelik çalışmalarını başarıyla tamamlamıştır" şeklinde konuştu.

Halk Sağlığı Müdürü Öner Nergiz'in anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiği programda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı konu hakkında bir konuşma yaparak, "Altın Bebek Dostu İl" ünvanı alan Amasya'yı tebrik etti.

Programda, bebek dostu hastanelere, tıp merkezlerine, aile sağlığı merkezlerine ve projeye destek veren özel işletmelere teşekkür plaketi verildi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Amasya Bebek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title