Haberler

Amasra Tüneli'nde Cihaz Sökümünden Müteahhit Taşeronu Suçladı

Bartın'da geçen 25 Aralık'ta trafiğe açılan Amasra Tüneli'ni yapan müteahhit firma, tünelde havalandırmayı sağlayan jetfanlar ile acil yardım telefonlarının taşeron firma tarafından gece vakti kendilerinden ve idareden habersiz söküldüğünü açıkladı.

Bartın'da geçen 25 Aralık'ta trafiğe açılan Amasra Tüneli'ni yapan müteahhit firma, tünelde havalandırmayı sağlayan jetfanlar ile acil yardım telefonlarının taşeron firma tarafından gece vakti kendilerinden ve idareden habersiz söküldüğünü açıkladı. Şirket, ekipmanların nereye götürüldüğünü bilmediklerini kaydederek taşeron hakkında hukuki işlem başlattıklarını bildirildi.

Bartın ile Amasra İlçesi arasında yapılarak geçen 25 Aralık'ta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katıldığı törenle ulaşıma açılan çift yönlü 1100 metre uzunluğundaki Amasra Tüneli'nde havalandırmayı sağlayan 8 jetfan ile acil yardım telefonları taşeron firma tarafından söküldü. Üzerlerinde, taşeron firmanın adının yazılı olduğu yelek bulunan görevliler, tünel girişindeki aydınlatma direklerinden de 30'unu sökerek kaldırdı.

Taşeron firmanın saha formeni Bahtiyar Arslan, söz konusu fan ve acil yardım telefonlarının, Sinop'ta aynı müteahhit firma tarafından yapımı sürdürülen tünel için ithal edildiğini, açılış için Bartın'daki tünele geçici olarak takıldığını, bu yüzden sökülüp geri gönderildiğini söyledi.

MÜTEAHHİT FİRMA AÇIKLAMA YAPTI

Amasra Tüneli'nin yapımını üstlenen müteahhit Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş. ise avukatı Başak Şahin Çetin aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada taşeron firmayı suçladı. Tünelde ikincil işler sınıfına giren söz konusu malzeme ve ekipmanların yurtdışından ithal edildiği, taşeron tarafından montajı yapılan bu malzemelerin test ve onay aşamasındayken taşeron tarafından kendilerinden ve idareden habersiz gizlice söküldüğü vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Söz konusu malzeme ve ekipmanlar taşeron tarafından, şirketimiz ile kontrol ve denetim merciinin bilgisi dışında gece vakti gizlice sökülmüştür. Bu konuda hukuki işlemlere başlanmıştır. Taşeron firmaya, sözleşme ilişkisine aykırı davranıldığı, haksız davranışlara son verilmesi gerektiği yönünde ihtar gönderilmiştir. Malzeme ve ekipmanlar tarafımıza ait başka bir projeden temin edilmemiş olup, taşeron tarafından nereye götürüldüğü konusunda bilgi sahibi değiliz. Mevcut olayın vuku bulmasından sonra ihtiyaç olunan malzeme ve ekipmanların yeniden temin edilmesi çalışmalarına başlanmıştır. En kısa sürede eksikliklerin şartnameye ve projeye uygun şekilde temin edilmesi konusunda çalışmalara başlanmış ve siparişleri verilmiştir."

Açıklamada, taşeron tarafından yapılan haksız ve hukuka aykırı davranışlardan Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlükleri ile kendilerinin bir ilgilerinin olmadığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, tünelde yeterli aydınlatma olduğu, söz konusu fan ve acil yardım telefonların tünelin kullanılmasında tehlike oluşturmadığı, eksik malzemelerin tamamlanması sürecinde tünel trafik güvenliğinin de sağlandığı kaydedildi. - Bartın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bartın Amasra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title