Haberler

Amasra'da Zafer Bayramı'nı Bayrağı Denize Sererek Kutladılar

Güncelleme:

Amasra'da, bir grup genç 30 Ağustos Zafer Bayramı için Türk bayrağını Küçük Liman'da denizin üstüne sererek kutlama yaptı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Karadeniz Bölgesi'nin şirin ilçelerinden Amasra'da coşkuyla kutlanırken, gençlerden oluşan bir grup Büyük Liman'dan aldıkları Türk Bayrağını yüzerek getirdikleri Küçük Liman'da denizin üstüne sererek değişik bir kutlama yaptı.

AMASRALI ESNAF YÜZLERCE BAYRAK TOPLADI

Amasralı esnaf Cem Demirel 6 aya yakın bir süredir devam ettirdiği "Bayrak Kampanyası" ile çeşitli ebatlarda yüzlerce bayrak topladı.

BÜYÜK BAYRAKLARI AMASRA KALESİ'NE ASTI

Küçük olanları Boztepe mevkiindeki evlere dağıtan Cem Demirel, daha büyük boyutta olanları da arkadaşlarıyla beraber tarihi Amasra Kalesi burçlarına astı.

ÇALIŞMA DENİZE SERİLEN BAYRAKLA SON BULDU

26 Ağustos günü başlayan bayrak asma çalışması dün sabah Zafer Bayramı kutlamaları sırasında denize serilen bayrakla son buldu. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı destekli olarak gerçekleştirildiği öğrenildi.

"BİR İLKİ BAŞARDIK, NE MUTLU BİZE"

Yapılan aktiviteyle ilgili olarak Cem Demirel şunları söyledi:

"Bugün Zafer Bayramı parkurunu yüzdük. Arkadaşlarla yüzmeye 2. Palamar'dan başladık, Kemere Köprüsü'nden devamla Büyük Liman Çekek Kafe'ye durmadan devam ettik. Çekek Kafe de çay molası verdik. Mendirek merdivenlerde tekrar suya giren Tilfir grubu ile Küçük Liman'a dönerek parkuru tamamladık. Küçük Liman'a döndüğümüzde denizdeki bayrağımızı düzelttik. Bir ilki başardık, ne mutlu hepimize."

YÜZLERCE ATATÜRK ROZETİ VE BAYRAK DAĞITILDI

30 Ağustos Zafer Bayramı sürersince Amasra'da bayrak donanımından başka yüzlerce Atatürk rozeti ve çocuklara da bayrak motifli balon dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Karadeniz Bölgesi Amasra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title