Haberler

Amanoslar'da yanan ormanlık alan helikopterle havadan görüntülendi

Amanoslar'da yanan ormanlık alan helikopterle havadan görüntülendi HATAY

Amanoslar'da yanan ormanlık alan helikopterle havadan görüntülendi - HATAY

Amanoslar'daki orman yangını

- Hatay'da ağustos ayında çıkan ve 5 günde kontrol altına alınabilen yangında zarar gören ormanlık alanlar, helikopterle havadan görüntülendi - Bin 103 hektar alanın zarar gördüğü yangın sonrası kızılçam ormanı olan Amanosların siyaha büründüğü gözlendi

HATAY (AA) - Amanos Dağları'nda ağustos ayında çıkan ve 5 günde kontrol altına alınabilen orman yangını nedeniyle zarar gören alanlar, helikopterle havadan görüntülendi.

Merkeze bağlı Dikmece, Gülderen, Oğlakören, Alahan köyleri arasında çıkan ve Karaali ile Karlısu beldelerine kadar ilerleyen yangında zarar gören bölgenin siyaha bürünmüş hali, Antakya Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın söndürme helikopteri aracılığıyla objektiflere yansıdı.

Bin 183 hektar alanın zarar gördüğü yangından önce tamamı kızılçam ormanı ve yeşil bitki örtüsüne sahip olan Amanosların, yangın sonrasında siyaha büründüğü gözlendi.

Yangın söndürme ekiplerinin müdahalesini ve çalışmasını zorlaştıran arazinin engebeli yapısı ile yangın bölgesinin yerleşim alanlarına yakınlığı da dikkati çekti.

- En çok zarar gören 2'nci il Hatay

Orman işletme müdürlüğünden alınan bilgilere göre, bu yıl Balıkesir'den sonra orman yangınlarından en çok zarar gören 2'nci il olan Hatay'da, 9 ayda 57 orman yangınıyla mücadele edildi.

Yıl içerisinde yaklaşık bin 387 hektar alanın zarar gördüğü orman yangınlarında en büyük kayıp, ağustos ayında çıkan ve 5 gün devam eden yangında yaşandı.

Amanoslarda çıkan ve bin 183 hektar alanın zarar gördüğü yangında, arazinin sert yapıda olması ve rüzgarın istikrarsızlığı nedeniyle çalışmalar güçlükle yapılabildi.

Yangına, 7 helikopter, 1 komuta helikopteri, 4 yangın söndürme uçağı, 45 arazöz, 15 su ikmal aracı ve 400 kişilik yangın söndürme ekibinin yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adana, Osmaniye, Antalya, Mersin, Isparta, Konya, Karaman, İzmir ve Muğla'dan gelen ekipler de müdahalede bulundu.

Çıkış nedeni hala kesin olarak belirlenemeyen orman yangınında zarar gören alanların rehabilite çalışmalarına başlandığı ve bu kapsamda üretim çalışmalarının yüzde 30'unun tamamlandığı öğrenildi.

- Gençleştirme çalışmaları

Genetik transfere ve kirliliğe yer vermemek için Antakya'da üretilen 12 ton civarında kızılçam ve bu miktara denk gelen 2 ton servi tohumunun kasım ayı ortasına kadar toprakla buluşacağı, zarar gören alanların 2014 yılına kadar gençleştirileceği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title