Haberler

Amanos Dağları'ndaki Kusçu Şelalesi Kışın Daha Bir Güzel

HATAY'ın Dörtyol İlçesi'ndeki Amanos Dağları'ndaki şelale, bölge insanı dışında doğa tutkunlarının da uğrak yeri oluyor.

HATAY'ın Dörtyol İlçesi'ndeki Amanos Dağları'ndaki şelale, bölge insanı dışında doğa tutkunlarının da uğrak yeri oluyor.

Amanos Keşif Doğaseverleri Grubu ile Mavi Yeşil Doğa ve Bilim Derneği üyeleri, gezi yaptıkları Amanos Dağları'nda şimdiye kadar bölge insanlarının dışında pek bilinmeyen şelaleye gezi düzenledi. Dağın 2 bin 20 metre yüksekliğinde, Kapılı Tohyak Yaylası ile Ufacık Yaylası'nı birbirine bağlayan bölgedeki Kuşçu zirvesinde bulunan şelaleye 'Kuşçu Şelalesi' ismi verildi.

Bölgedeki çoban ve avcıların şelaleyle ilgili kendilerini yönlendirdiğini anlatan Mavi Yeşil Doğa ve Bilim Derneği Üyesi Nazım Sönmez, "Patika yolu bile olmayan şelale yıllardır gezli kalmış" dedi. Şelaleyi fotoğrafladıktan sonra kayıt altına aldıklarını belirten Sönmez, "Şelalenin suları şimdi buz tutmuş durumda. Buzlar eridiğinde şelalenin görselliği daha çok ortaya çıkacak. Dörtyol kent merkezine 52 kilometre uzaklıktaki şelalenin suyu Deliçay Deresi'ne karışarak İskenderun Körfezi'ne dökülüyor" diye konuştu.

- Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dörtyol Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title