Haberler

Altunhisar'da İşçilere Yüzde 22 Zam

Güncelleme:

Belediye-İş Sendikası ile Niğde Altunhisar İlçe Belediyesi arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesinde işçilere yıllık yüzde 22 zam yapıldı.

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak ve Niğde Altunhisar İlçe Belediye Başkanı Erdal Sarı arasında 1 yıl süreli Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İşçi yevmiyelerine yüzde 22 oranında zam yapıldı.

Yapılan sözleşme ile işçilerin 43,68 TL olan günlük yevmiyeleri 53.00 TL ye yükseldi. Sorumluluk Zammının da yevmiyelere yüklenmesi ile günlük yevmiye 55,50 TL oldu. İşçilere Ramazan Bayramında 150.00 TL Kurban Bayramında ise 200.00 TL harçlık ödenecek. Ayrıca işçilere Bakanlar Kurulunun belirlemiş olduğu tarihlerde ikramiyeleri ödenecek.

Altunhisar İlçe Belediye Başkanı Erdal Sarı verilen ücreti işçilerin hak ettiğini kendisinden önce Belediyede hiçbir şekilde sendika olmadığını ve Toplu İş Sözleşmesi imzalanmadığını belirtti. Başkan Sarı, kendi döneminde 3.Toplu İş Sözleşmesi yaptıklarını Altunhisar'daki değişimin personele de yansıdığını söyledi.

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, Altunhisar İlçe Belediye Başkanı Erdal Sarı'ya Teşekkür ederek başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Özkaymak, Altunhisar Belediyesinin borçsuz bir şekilde hizmet vermesinin takdire şayan olduğunu ve Belediye personelinin huzur ortamının en güzel şekilde sağlandığını belirtti.

Belediye binasında yapılan Toplu İş Sözleşme törenine Belediye İş Sendikası Şube Mali Sekreteri Selçuk Özdemir, Şube Denetim Kurulu Üyesi Ayhan Özdemir ve İşyeri Temsilcisi Bekir Ayık katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Altunhisar Erdal Sarı Niğde Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title