Haberler

Altunhisar'da İki Yeni Okul Temeli Atıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Müdürlüğü tarafından Niğde'nin Altunhisar İlçesine yapılması planlanan iki okulun temelleri atıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Müdürlüğü tarafından Niğde'nin Altunhisar İlçesine yapılması planlanan iki okulun temelleri atıldı.

İlçe Merkezine İmam Hatip Ortaokulu ve Altunhisar Karakapı Kasabasına ilkokul yapımı başladı.

Altunhisar'da yapılacak olan okulların temel atma törenine ise İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Belediye Başkanı Erdal Sarı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İsmail Karacan ve Yusuf Tüfekçi, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Temel atma töreninde konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, "3 trilyon para ile 30 trilyonluk iş yapıyoruz. Allah devlete millete zeval vermesin. Biz kültürümüzle tarihimizle bütünleşecek bir geleceğe yönelmek istiyoruz. Biz vatanına milletine devletine sadık nesiller yetiştirmek gayreti içerisindeyiz. Bunu yapacak olanlarda bu öğrencilerimizdir. Buradan Altunhisar'daki halkımıza seslenmek istiyorum. Bir okul yapmak kadar o okulu sahiplenmek benimsemek, maddi ve manevi destek vermekte önemlidir. İnşallah biz temeli atılan bu binayı temiz bir şekilde öğrencilerimize teslim edeceğiz. Bunu koruyacak olanlar da sizlersiniz. Bunu yapacağınızdan da hiç şüphem yok.

Öğrencisi olmayan taştan binaların hiçbir önemi yoktur. İlçemizde bugün 2 okulumuzun temelini atacağız.

Herkese hayırlı olsun.

Bu okulların yapılması aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, " Bugün burada iki okulumuzun temel atma töreni için bir aradayız. Önemli olan okulları yapmak değil, okullar yapıldıktan sonra bu okulları ayakta tutmak ve yaşatmak. Bunu yapacak olanlar da sizlersiniz. Yapılan okullarımıza öğrencilerinizi de göndererek bu şekilde destek vermiş olacaksınız. Artık eğitim bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, " Bugün burada ilçemize iki okulun temeli atılacak ve öğrencilerimiz hizmetine sunulacak. Biri ilçe merkezimizde diğeri ise Karakapı'da. Bu okulların yapılması sırasında bizlere destek olan ve okul alanlarını belirlenmesinde sorun çıkarmayan Belediye Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum. Temel atma töreninde bizleri yalnız bırakmayan Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci ve Müdür Yardımcılarına, Kaymakamımız Mehmet Yaşar Yeşiltaş'a ve programa katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Okulların temeli Kuran-ı Kerim okunarak ve dualar ile atıldı. Okulların temeli atıldıktan sonra müteahhitlerden binanın yapımı ile ilgili bilgi alındı. Okulların eğitim öğretim sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Yaşar Altunhisar Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title