Haberler

Altso'dan İstişare Toplantısı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) odaya kayıtlı yabancı sermayeli şirket sahibi ve ortakları için istişare toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve odaya kayıtlı yabancı sermayeli şirket temsilcileri katıldı.

Toplantıda Kaymakam Tanrıseven, Alanya'nın bir fırsatlar şehri olduğunu söyledi.

Üç yüz bin nüfuslu Alanya'nın 3 milyondan fazla turisti ağırladığını kaydeden Tansrıseven,

"Alanya sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da bilinen kentlerindendir. Yetmiş dokuz milletten 38 bin vatandaş yaşıyor. Yatırımcıları çeken çok uluslu bir kent olan Alanya, aynı zamanda güvenli bir kenttir. Suç istatistikleri her yıl gittikçe azalıyor. Bunun daha da azalması için çalışıyoruz" diye konuştu.

Tanrıseven, Alanya'da sadece Türk vatandaşlarına değil yerleşik yabancılara da hizmet ettiklerinin altını çizerek, yabancılar için kurulan istihdam bürosunun 5 ayda 5 bin kişiye hizmet verdiğini kaydetti.

"RUSLARLA SORUNUMUZ YOK"

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise Alanya'nın Türkiye'nin ve Avrupa'nın güvenli kentlerden birisi olduğunu söyledi.

Rusya ile yaşanan krizin ardından turizmde sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Şahin, Rus halkıyla hiçbir sorunlarının olmadığını ifade etti.

Şahin, iki ülke arasındaki krizin ardından Rusya'da Türk iş adamlarına yönelik diplomatik sıkıntıların yaşandığına değinerek, "Devletlerin kendi aralarında kuralları var. Ancak bu halklar arasında bir kriz değil. Rus halkıyla aramızda kriz yok. İlçemizde faaliyet gösteren 170 şirketin Rus ortağına ve yine ilçede yaşayan Rus vatandaşlarına, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı bir toplantıyla Ruslarla hiçbir sorunumuzun olmadığı mesajını dünyaya verdik. Biz sizlerin ihtiyaçlarınızı, sıkıntılarınızı çözmek için her zaman yanınızdayız ve yanınızda olmaya da devam edeceğiz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Alanya Rusya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title