Haberler

Altınovalı Kadınlar İğne Oyası Öğreniyor

Yalova Altınova Belediyesi Sosyal İşler Birimi tarafından düzenlenen el becerileri ve meslek edindirme kurslarına bir yenisi daha eklendi.

Yalova Altınova Belediyesi Sosyal İşler Birimi tarafından düzenlenen el becerileri ve meslek edindirme kurslarına bir yenisi daha eklendi. İlçedeki bayanlar iğne oyası kursuna başladı.

Göknur Acıbadem Akgün'ün eğitmenliğini yaptığı İğne Oyası Kursunda 16 kursiyer eğitim alıyor. İlk olarak iğne oyasının temel konularını kursiyerlere gösterildiğini ifade eden kurs hocası Göknur Acıbadem Akgün, "Uygulamalar olarak tülbent, havlu kenarı, kolye uçları, küpeler, fular, yaka iğnesi, namaz başörtüsü, gözlük ipleri, iğne oyalı tepsi ve kutu üstü süslemeler yapıldı. Haftanın 2 günü gerçekleşen kursumuza bayanları ilgisi oldukça yüksek" dedi.

İlçedeki bayanların talepleri doğrultusunda kurlara yön verdiklerini ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, "Kurslarımıza katılan tüm bayanlarımızı ortaya koydukları eserlerden dolayı kutluyorum. Artık biz misafirlerimize veya gittiğimi yerlere kursiyerlerimiz el emeği eserlerini hediye ediyoruz" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altınova Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title