Haberler

Altınordu'ya ABD'li Kardeş

İspanyol devi Athletic Bilbao ile iş birliği ve kardeş kulüp anlaşması yapan Altınordu, kendisi gibi kırmızı lacivert renkleri taşıyan ABD'den Dallas City FC ile de el ele veriyor.

İspanyol devi Athletic Bilbao ile iş birliği ve kardeş kulüp anlaşması yapan Altınordu, kendisi gibi kırmızı lacivert renkleri taşıyan ABD'den Dallas City FC ile de el ele veriyor.

Geçen hafta İstanbul'daki Volkswagen Junior Master Turnuvası'nda kulüp yetkilisi Jakop Serdar Tuygun ile bir araya gelen Başkan Seyit Mehmet Özkan, Dallas ekibiyle dost kulüp anlaşmasının ilk adımlarını attı. Teknik direktörlüğünü Beşiktaş'ın eski futbolcularından Rahim Zafer'in yaptığı Dallas City FC, ABD'nin 3'üncü Lig'i sayılan North American Soccer Leagu'de (NASL) Altınordu gibi gençlere yaptığı yatırımla ön plana çıkıyor.

Dallas City FC'yi önümüzdeki yıl yapılacak İzmir U12 Cup'a davet ettiklerini belirten Başkan Özkan, şunları söyledi:

"ABD'de çok farklı bir futbol destekleme sistemi var. Örneğin belediye, kulüpte spor yapan her genç için o kulübe yılda 1000 dolar fon ayırıyor. Tüm futbol sahaları da belediye tarafından yapılıp kulüplerin kullanımına ücretsiz olarak tahsis ediliyor. Bu iş birliğinin önemli bir sinerji yaratacağına inanıyorum."

Jakop Serdar Tuygun ise, "Altınordu, Türk futbolunun önemli bir markası. Sayın Özkan ile yaptığımız görüşme heyecan verici oldu. Karşılıklı iş birliği çerçevesinde futbolcu ve antrenör değişimleri, kamplar ve maç organizasyonları yapıp, teknoloji transferi sağlayabiliriz" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seyit Mehmet Özkan Athletic Bilbao Altınordu Dallas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title